VIDEO: Najavljeno 6. Državno prvenstvo u potezanju konopa @ Matulji

Sportsko društvo “Konopaši” Matulji peterostruki su državni prvaci u potezanju konopa, a ove subote domaćini su 6. državnog prvenstva. Što su još kazali organizatori provjerite u priloženom video isječku u nastavku teksta…

Matulji – Šesto državno prvenstvo u potezanju konopa u organizaciji Sportskog društva Konopaši i UDVDR Matulji održat će se u subotu, 9. lipnja s početkom u 17:30 sati na igralištu u matuljskom Amfiteatru.

Arhiva: konopaši u amfiteatru

Uz domaćine, koji su posljednjih pet godina prvaci Hrvatske u potezanju špaga, sudjelovat će tri ženske i sedam muških ekipa. Konopašice iz Darde, Škabrnje i Osijeka natjecat će se u ženskoj konkurenciji dok će domaćine s trona pokušati skinuti konopaši Lacići, Gačanski konopaši te konopaši iz Darde, Privlake, Pridrage i Škabrnje.

– S obzirom na to da smo pet godina prvaci Hrvatske ove godine smo mi došli na red da budemo domaćini. Dolazi nam sedam muških ekipa iz cijele Hrvatske, dok boje naše županije samo mi branimo, kazao je Berislav Kozulić.

– Sve počinje u 13 sati kada nam u Matulje dolaze sve ekipe nakon čega slijedi prigodni domjenak. U 14 sati imamo zakazanu skupštinu saveza, u 16:30 početak ždrijeba, obzirom da ekipe vuku međusobno, dok natjecanje počinje sat vremena kasnije, najavio Miroslav Ivaničić.

Na situaciju u ekipi osvrnuo se Denis Kalčić koji je istaknuo da je sve spremno za još jedno osvajanje titule.

– Ove godine faktički nismo imali niti jedan trening, a nedavno smo odradili jedno natjecanje koje nam je poslužilo kao svojevrsni trening. Spremni smo, nadam se da ćemo opravdati očekivanja i da ćemo staviti još jednu pločicu na pehar i sa šestim naslovom zaključiti ovu lijepu priču, istaknuo je Kalčić.

Osim velikih, mali konopaši natjecat će se dan ranije na šetnici ispred vrtića i škole.

– Općina Matulji je izuzetno ponosna na naše konopaše, peterostruke državne prvake. Sigurni smo da će i ove subote biti izvrsni, da još jednom pokažemo da su Matulji broj 1 u potezanju konopa. Također, moram najaviti da ćemo dane sporta ove godine organizirati na malo drugačiji način. Naime, od ove godine svaki će sport biti posebno prezentiran, kako bi se što kvalitetnije predstavili kroz turnire, natjecanja, a samim time i potencijalno zainteresirali što veći broj mališana. Priču otvaramo u petak, 8. lipnja kada nam se održava “Dan sporta Konopaša” na kojem će se djeca osnovne škole Dr. Andrije Mohorovičića Matulji i mališani vrtića Matulji natjecati u – potezanju konopa. Za sve zainteresirane, početak igara je u 10 sati, a odvijat će se ispred ulaza u školu i vrtić u Matuljima, najavila je Eni Šebalj.

N. Cvjetović / PodUčknu.net

error: Content is protected !!