VIDEO: Nastavljen neuspješni niz nogometaša Opatije

nk_opatija_sm_sto-1…ključne trenutke utakmice, uključujući i gol Rubčića pogledajte u video isječku…
…glavni sudac Lafter, donio je niz dvojbenih odluka…
…glavni tajnik HNS Zorislav Srebrić tijekom drugom poluvremena osobno je nazočio jučerašnjoj utakmici…

Opatija – U jučerašnjoj utakmici, na domaćem terenu pred stotinjak gledatelja, domaći nogometaši nastavili su svoj niz propuštenih prilika u posljednjih pet utakmica. U 8. minuti, Corallini je mogao biti upisan u listu strijelaca kada je solo prodorom krenuo s centra da bi s 20 metara uputio niski precizni udarac prema protivničkom golu koji se zaustavlja na stativi Senjana.
Jedini pogodak dogodio se u 17. minuti kada je gostujući igrač NK Nehaj, Deni Rubčić, u 17. minuti, postigao jedini pogodak prilikom izvođenja slobodnog udarca s više od 25 metara. Nakon izvođenja udarca, oštra lopta krenula je prema golu Opatijaca, pritom prošla ispod noge Tonija Rudana u živom zidu, zatim ispod noge Dalibora Zobića na šesnaest metara, te na iznenađenje golmana Vukića ušla u gol, uz samu desnu stativu, za rezultat – 0:1.
Do poluvremena, domaći igrači bezuspješno pokušavaju poravnati rezultat, pa tako u 35. minuti udarac Saleša s oko 20 metara vratar Baričević uspješno neutralizira, dok je Rudanov udarac, nakon izvrsne akcije i dodavanja Tklačevića otišao tik iznad prečke. No, ono što je obilježilo prvo poluvrijeme, a kulminiralo u drugom ponovo su bile dvije dvojbene situacije, u kojim je sudac Lafter mogao svirati i jedanaesterac za domaće, ali nije.
U nastavku utakmice veća agilnost domaćih igrača natjerala je goste na čuvanje svog gola, no približavanjem kraja utakmice domaći igrači postaju sve nervozniji čemu doprinosi i sudac svojim, izuzetno dvojbenim, odlukama. Kulminacija je nastala u 69. minuti kada je izravno isključen Zobić – zbog prigovora – nakon što je zbog istog razloga u prvom poluvremenu dobio žuti karton (nakon faula na domaćem igraču Niku Vlatkoviću koji nije zabilježen, sudac nakon nekoliko trenutaka dosuđuje faul na gostujućem igraču, zbog kojeg je dosuđen slobodnjak, kojeg gosti koriste za prelazak u vodstvo).
Prilikom isključenja došlo je do male gužve, kada su domaći igrači predvođeni isključenim kapetanom Zobićem okružili suda Laftera, no nakon minutu situacija se je primirila, a utakmica je nastavljena. Do devedesete minute na terenu se je mogla rimjetiti lagana inicijativa domaćih igrača, bez konkretnih prilika za gol.
U sudačkoj nadoknadi, nezadovoljstvo domaćih igrača i publike kulminiralo je nakon što je iz jedne akcije s desne strane domaćih igrača, oštro upućena lopta u šestnaesterac gostiju pogodila u ruku stopera Nehaja, ali na štetu domaćina, sudac umjesto najstrože kazne pokazuje na korner. Nakon izvođenja kornera, sudac označava kraj susreta, a domaći igrači pojačani kolegama s klupe, opkolili su suce i nastala je mala gužva u kojoj je bilo i nesportskog ponašanja. Deset minuta, koliko je trajala rasprava, sudačka četvorka napustila je travnjak u pratnji redarske službe. Svoje nezadovoljstvo i frustraciju, domaći navijači nastavili su iskazivali još neko vrijeme ispred svlačionice, tako da su suci napustili Opatiju uz pratnju policije.
Ovakav rasplet utakmice (protesti, redari, policija), već dugo, dugo vremena nije zabilježen na opatijskom campu. Jučerašnje ponašanje glavnog suca Laftera nažalost nije slučajno, obzirom da je i u prošlogodišnjem susretu s NK Rovinjem sudio na vrlo sličan način.
Nakon ovih nemilih događaja, za sve ljubitelje opatijskog kluba, stiže i jedna lijepa vijest. Glavni tajnik HNS Zorislav Srebrić tijekom drugom poluvremena osobno je nazočio jučerašnjoj utakmici, te najavio da bi se utakmica U 19 između reprezentacija Hrvatske i Luksemburga, zakazana za 19. listopada, ipak mogla odigravati u Opatiji. Definitivna potvrda iz Hrvatskog nogometnog saveza očekuje se tijekom slijedećeg tjedna.
OPATIJA – NEHAJ 1 : 0
NK OPATIJA – Vukić, Samardžija, (Tokić od 46′), Tkalčević, Zobić, Corallini, Mance, Rudan (Radomir od 59′), Kolić, Saleš (Šuker od 46′), Vlatković, Šimić
NK NEHAJ – Baričević, Lopac, Rončević (Samaržija od 75′), Vukelić, Špalj, J. Prpić, M. Prpić, Rubčić (strijelac u 17′), Petrović, Bajramović (Kaštelan od 88′), Massarini, (Plješa od 46′).
Žuti kartoni: Mance i Corallini (Opatija), Rončević i M. Prpić (Nehaj).
Crveni karton: Zobić (69′- vrijeđanje suca).

NK Opatija vs NK Nehaj

Mladen Sinožić / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net