VIDEO Nevera kakva se ne pamti posljednjih godina – Jugo ‘lomilo’ barke, ‘zaplivali’ i frižideri lokala uz more @ Opatija, Volosko

Razorna snaga prirode pokazala se u punom sjaju – vlasnici lokala uz more panično su spašavali interijer i inventar, a valovi su dosezali do rijetko viđenih razina! Video priloge koje smo snimili tijekom jučerašnjeg dana pogledajte u nastavku teksta…

Opatija – Jako jugo koje je tijekom dana pojačalo na olujno stvorilo je brojne probleme diljem Opatijske rivijere. I dok su poslijepodnevne sate vlasnici barki iskoristili za posljednje provjere vezova, pojedini ugostitelji smješteni uz samu obalnu liniju krenuli su s micanjem inventara s terasa.

Stolovi kao posljednja linija obrane…

Večernji sati donijeli su još jaču južinu s jakom kišom te dramatičnije prizore od duž cijele rivijere, a vlasnici barki izvučenih na obalu imali su razloga za brigu, obzirom da su suhi vezovi također bili pod naletom podivljalog mora. No, nisu samo vlasnici barki ‘u akciji’ već I ugostitelje koji imaju objekte na samoj obali također je očekuje besana noć – barem do smirivanja južine – jer kako se može vidjeti na snimci zaplivao je i frižider.

Duplom linijom obrane ekipa restorana Molo spriječila je prodor mora u restoran improviziranom branom načinjenom od stolova, no ni to nije bilo dovoljno da se u potpunosti spriječi prodor mora u objekt.

Prema informacijama s kojim raspolažemo pojedini objekti smješteni uz samo more i na direktnom udaru vjetra, osim prodora mora, imaju polomljena stakla i uništen inventar, a konačna šteta utvrdit će se po smirivanju južine.

 

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net