VIDEO: Noć muzeja 2012. @ Liburnija

Prošlogodišnja Noć muzeja privukla je rekordan broj od 314.659 posjetitelja, a održana je na 160 lokacija u 67 gradova. Umjetnost je univerzalan jezik, a Noć muzeja prigoda da nam slobodne misli pozitivnog naboja lete preko vlastitog širokog obzora i iza nebosklona. Uživajte!
Opatija, Matulji, Kastav – Hrvatsko muzejsko društvo organizator je tradicionalne, sedme Noći muzeja, koja se održava u petak, 27. siječnja, od 18 sati do sat iza ponoći, a ove godine za posjetitelje će biti otvoreno više od stotinu hrvatskih muzeja, galerija i ustanova u kulturi. Na ovogodišnjoj ‘Noći muzeja’, na liburnijskom području, možete posjetiti čak četiri muzeja – Hrvatski muzej turizma, Zvončarsku muzejsku zbirku, Mići Zavičajni Muzej – Peknjicu i Muzejsku zbirku Kastavštine.

Liburnija.net: Astrid Kuljanić


Hrvatski muzej turizma po četvrti se put, odnosno svake godine od svog utemeljenja, pridružio zajednici muzeja u kulturnoj manifestaciji, Noći muzeja ’12. Ove godine, Hrvatski muzej turizma ponovno je otvorio svoja vrata publici u Noći muzeja, a navlastito opatijskim umjetnicima zajedničkom izložbom u Umjetničkom paviljonu ”Juraj Šporer“ u Opatiji. Svi koji su prihvatili poziv Muzeja, koji su željeli sudjelovati na ovoj izložbi i predstaviti se svojim sugrađanima su dobrodošli. Pozivu na sudjelovanje u Noći muzeja odazvalo se više od 20 opatijskih likovnih umjetnika, profesionalaca i amatera. Opatijska likovna fešta prigoda je za upoznavanje, druženje i međusobno likovno uvažavanje i toleranciju.
Sudionici izložbe ‘Opatijska likovna fešta’ su Rahela Brkljačić, Željko Čurčić, Zoran Didek, Sabina Grmuša, Dina Iriškić, Saša Jantolek, Apolonija Kinkela, Zdravko Kopas, Melinda Kostelac, Jasna Levak, Branka Marčeta, Eda Mihovilić, Ana Paris, Branko Pizzul, Neva Pizzul, Petar Rubinić, Vedran Ružić, Sonia Sarson, Melita Sorola, Ljubica Šepić, Miljenka Šepić, Nadija Škerjanc, Darija Žmak.
Program pod nazivom “Pusni jazz i ljubavna poezija” održati će se u Zvončarskoj muzejskoj zbirci u Rukavcu, s početkom u 22 sata. Pusni jazz izvoditi će Jazz duo Spartako Črnjarić i Astrid Kuljanić, dok su za ljubavne stihove zaduženi Vesna Bratić, Tatjana Fidel, Vanja Rerečić, Rajka Jurdana Šepić i Eni Šebalj.
Udruga Grad kulture i Kastafsko kulturno leto u ‘Noći muzeja’ pripremili su prigodni program “Večer kruha i čaja” u Mićem Zavičajnom Muzeju – Peknjica’ dok se u Muzejskoj zbirci Kastavštine može razgledati stalni postav muzeja te izložba “Zlatni trag kastavski”. Obje izložbe se mogu pogledati od 18 sati.
Noć muzeja 2012. – najava

Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net