VIDEO: Nogometaši Rijeke danas igraju protiv Lokomotive

Matjaž Kek

Matjaž Kek

– Sigurno nas čeka jedna teška i nezgodna utakmica protiv protivnika gdje ni slučajno stanje na ljestvici nije odraz njihove kvalitete. Oni su se u posljednjih par tjedana pojačali za dva iskusna igrača (Rukavnina, Leko, op.a) koji će, nakon privikavanja, podići kvalitetu njihove igre ali i stanje duha – rekao je na konferenciji za novinare uoči meča trener Rijeke Matjaž Kek.

Rijeka – Nogometaši Rijeke nastavljaju svoj naporan ritam. Tri dana nakon pobjede protiv Sheriffa, ‘bijeli’ danas gostuju u 6. kolu MAXtv prve lige protiv zagrebačke Lokomotive.

– Sigurno nas čeka jedna teška i nezgodna utakmica protiv protivnika gdje ni slučajno stanje na ljestvici nije odraz njihove kvalitete. Oni su se u posljednjih par tjedana pojačali za dva iskusna igrača (Rukavnina, Leko, op.a) koji će, nakon privikavanja, podići kvalitetu njihove igre ali i stanje duha – rekao je na konferenciji za novinare uoči meča trener Rijeke Matjaž Kek i nastavio:

– Iz tog ritma Europe treba se vrlo brzo prebaciti u ritam HNL – a. Što mogu više reći o Lokomotivi, kad smo toliko puta igrali skupa u posljednje vrijeme i jako se dobro poznajem. To su dvije ekipe koje se vole nadigravat i koje vole dati gol više i siguran sam da će se isplatiti doći u Kranjčevićevu.

O stanju u momčadi Kek je rekao:

– Treba samo odabrat one koji su u najboljem stanju da pokušamo naći način doći do novih bodova. Stanje u ekipi je normalno, jedino što se zakompliciralo stanje s Krstanovićem čija ozljeda mišića je takva da neće konkurirati za nastup. Umor je dosta velik kod igrača jer smo jako puno energije uložili u utakmici protiv Sheriffa, ali ponavljam još jednom – taj ritam je privilegija i te ekipe moraju podrediti svoj privatni i svoj sportski život onome što nosi igranje u Europi. Izazov veliki, tvrd je protivnik bio Lokomotiva koji je i dobro vođen.

Na konferenciji je bio i napadač Rijeke Adis Jahović.

– Čeka nas jedna utakmica u HNL – u nakon teškog dvoboja u četvrtak u play – off fazi Europske lige. Ali to je sada iza nas. Razmišljamo samo o Lokomotivi koja je mlada i agresivna momčad i koja jako dobro stoji na terenu. Neće biti lako jer su ozbiljna ekipa, ali mi gledamo samo sebe. Bit ćemo jako koncentrirani i garantiram da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo.

I. Mellor / HNK Rijeka / PodUčkun.net