VIDEO: Nogometaši Rijeke večeras protiv Slaven Belupa @ Kantrida

Arhiva

Arhiva

Susret sigurno neće početi Brezovec koji i dalje nije odradio suspenziju zbog tri žuta kartona, te ozlijeđeni Pokrivač, Okechukwu i Zlomislić. U nastavku pogledajte video izvještaj s press konferencije. Zabranjenu koreografiju, koja na ironičan način prikazuje uplitanje “biznisa” u nogomet, također možete pogledati u video-prilogu u nastavku teksta.

Rijeka – Nakon punih mjesec dana i gostovanja u Parku mladeži 3. studenog, nogometaši Rijeke danas na Kantridi igraju utakmicu domaćeg prvenstva protiv Slaven Belupa, a susret je zakazan za 19 sati.

Na press konferenciji uoči utakmice 18. kola MAXtv Prve lige govorili su trener Rijeke Matjaž Kek i igrač Goran Mujanović. Bit će to prva utakmica u seriji od tri domaće koju će Rijeka u sedam dana odigrati na Kantridi.

– Bila je ovo jedna sjajna europska sezona što se Kantride tiče, ali naša stvarnost je hrvatska liga. U goste nam dolazi Slaven Belupo sa svojim željama i ambicijama. Oni su čak imali i privilegiju da u Kupu odmaraju neke igrače. Mi to ne činimo, mi pokušavamo da uvijek igraju najbolji i najspremniji u danom momentu, započeo je izlaganje trener ‘bijelih’.

Susret sigurno neće početi Brezovec koji i dalje nije odradio suspenziju zbog tri žuta kartona, te ozlijeđeni Pokrivač, Okechukwu i Zlomislić. Lešković i Cesarec treniraju, ali će Kek tek na trening utakmici u ponedjeljak vidjeti jesu li spremni na HNL napore.

– U seriju domaćih utakmica idemo s ciljem da uknjižimo nove bodove. Dugo već nismo podebljali naš saldo u ligi i to je jedan veliki izazov. Mi smo favoriti i ne bježimo od te uloge.

Goran Mujanović dobro poznaje Slaven Belupo. Upravo je iz Koprivnice stigao prije dvije sezone na Kantridu.

– Belupo je dobra momčad koja je s promjenom trenera ušla u formu. Sigurno neće biti lako, ali sve ovisi o nama i tome kako se mi postavimo, rekao je Goran Mujanović.

Ulaznice za nadolazeću utakmicu mogu se kupiti i danas na ulazu u klupski restoran u vremenu od 9 – 17 sati te od 17,00 sati na istočnim i zapadnim blagajnama, po slijedećim cijenama: Tribina A – 120,00 kn, Tribina B – 50,00 kn, Tribina C – 50,00 kn, Tribina D – 20,00 kn, Tribina F – 40,00 kn, Tribina E1 – 10,00 kn i VIP A -180,00 kn.

Pozivamo sve navijače da u što većem broju prisustvuju nedjeljnoj utakmici. Obucite bijelu majicu, najdraži dres, stavite šalove oko vrata i neka se Kantrida bijeli. Budimo svi zajedno dvanaesti igrač, pokažimo još jednom bezrezervnu podršku našim igračima uz jedinstven navijački ugođaj. Vidimo se pod stijenama Kantride, poručili su iz kluba.

Za kraj dodajmo da je na posljednjoj domaćoj europskoj utakmici koreografija Armade bila zabranjena nakon intervencije krovne europske nogometne organizacije. Zabranjenu koreografiju, koja na ironičan način prikazuje uplitanje “biznisa” u nogomet, možete pogledati u video-prilogu, dok priopćenje Armade možete pronaći u nastavku.

– Kako ste vjerujem upoznati, koreografija na utakmici Europa lige između Rijeke i Vitorije nije izvedena u potpunosti. Točnije, Uefin delegat nije dopustio izvođenje najbitnijeg dijela koreografije s porukama, smatrajući da se radi o protestu. Kako se može vidjeti u video uratku dostupnom na službenim stranicama grupe, koreografija nije imala nikakvu namjeru uvrijediti nikoga niti na kojoj osnovi već govori o promicanju navijačkih vrijednosti i nogometa kao načina života, a ne pukog posla. Smatramo da nismo nikoga uvrijedili već da su povrijeđena naša osnovna prava zajamčena Ustavom Republike Hrvatske: “Članak 38. Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli, stoji u priopćenju koju je medijima proslijedla Armada.

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!