VIDEO: 'Novi dan' – dječji mjuzikl

novi_dan_sm…radnju čine slike djetinjstva i dječje igre u malom primorskom mjestu…
…ovaj jedinstven mjuzikl, za djecu i mlade, izvodi ansambl od dvadeset i četiri pjevača –glumca – plesača…

Opatija – Ove srijede, 8. lipnja s početkom u 21 i 30, na Ljetnoj pozornici, održati će se dječji mjuzikl pod nazivom ‘Novi dan’. Ovaj jedinstven mjuzikl za djecu i mlade izvodi ansambl od dvadeset i četiri pjevača-glumca-plesača osnovnoškolske i srednjoškolske dobi iz Rijeke i okolice izabranih na audicijama te isto toliko plesača Plesne udruge Ri dance.
Tekst je napisala Norma Migliaccio Čučak, autorice i redateljice su Natalija Banov, Dolores Bugarin i Norma Migliaccio Čučak dok glazbu za songove potpisuje Natalija Banov. Tekstove za songove napisale su Ivanka Glogović Klarić, Josip Tomin, Norma Migliaccio Čučak i Natalija Banov, dok su za aranžmane bili zaduženi Aleksandar Valenčić, Robert Grubišić i Ivo Popeskić. Finalni izgled pozornice te kostime osmislili su Dolores Bugarin (koreografija), Theodor de Canziani (scenografija) i Jadranka Šegota (kostimografija).
Mjuzikl igraju djeca osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta iz Rijeke i okolice te plesači udruge Ri dance, dok radnju čine slike djetinjstva i dječje igre u malom primorskom mjestu, nekad i danas. Naglašava prijateljstvo, ljubav prema ljudima i rodnome kraju koje povezuje i određuje More, a dječja igra s prirodom mijenja svijet odraslih, vjerujući u bolje sutra – u Novi dan.
novi_dan_ansambl
Premijera mjuzikla održana je 30. ožujka 2010. u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku te je izvedeno još 10 repriznih predstava za riječke škole i škole Primorsko-goranske županije. Mjuzikl je do sada pogledalo oko 4.000 djece- od predškolaraca, učenika razredne nastave do učenika viših razreda osnovne škole, te oko 500-tinjak njihovih odgajatelja, učitelja, roditelja. Nakon praizvedbe, ansambl mjuzikla izvodio je dijelove predstave na Svečanoj sjednici Grada Rijeke prilikom dodjele godišnjih nagrada Grada Rijeke u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, pri dodjeli nagrada najuspješnijim učiteljima i učenicima osnovnih i srednjih škola u organizaciji Odjela za školstvo Grada Rijeke, na otvaranju škole stvaralaštva ”Novigradsko proljeće“ u Novigradu u Istri te na svečanosti Primorsko-goranske županije u povodu svjetskog Dana učitelja pri dodjeli županijskih nagrada učiteljima osnovnih i srednjih škola. Predstava je uvrštena u službeni program obilježavanja Dječjeg tjedna u Rijeci.
Projekt je podržalo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.
Cijena ulaznice iznosi 40 kuna.
Mjuzikl za djecu i mlade NOVI DAN -Ri dance Rijeka

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!