VIDEO Obilna kiša i jako jugo obilježilo jučerašnji izrazito topao dan @ Opatija

Početkom idućeg tjedna uz pritjecanje hladnog zraka u gorju će kiša postupno prelaziti u snijeg, oborina će biti sve manje, a prema sredini tjedna raste vjerojatnost za više suha i sunčana vremena, najavili su prognostičari. Što su naši reporteri sinoć zabilježili provjerite u priloženom video isječku…

Opatija – Dok iz raznih krajeva svijeta stižu prizori ili o ekstremnoj hladnoći ili toplini, kod nas srećom vrijeme nije bilo u tom smislu ekstremno, iako je posljednja dva tjedna bilo vrlo promjenljivo, čemu svjedočimo posljednjih dana.

Jučerašnji dan protekao je uz neuobičajeno visoku temperaturu zraka za ovo doba godine kao i velike količine oborina koje su neumorno padale tijekom cijelog dana.

 Jak vjetar također je stvarao probleme u pomorskom prometu te zadavao brige vlasnicima plovila koji su za svaki slučaj pregledavali armiže i šekali barke.

Za danas nam prognostičari najavljuju promjenljivo, ponegdje i pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima. Na Jadranu će jugo slabjeti i prolazno okrenuti na jugozapadnjak, a zatim na buru. Najniža jutarnja temperatura većinom od 5 do 10, na Jadranu između 9 i 14 °C. Najviša dnevna uglavnom od 10 do 15 °C, ponegdje u gorju malo niža.

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!