VIDEO: Od Vojaka do Poklona na snowboardu @ Učka

Sve je snimljeno ovog vikenda na potezu između Vojaka i Poklona, a rezultate pogledajte u nastavku teksta.

Učka – Zanimljiva priča te video zapis, koji su snimili Vjekoslav i Josip Kršanac, stigao nam je na redakcijsku adresu. Naime, braća Kršanac iz Lovrana, odlučili su napraviti đir s bordovima na potezu od Vojaka do Poklona te kompletnu turu snimiti i podijeliti s javnosti.

– Sve je snimljeno ovog vikenda na potezu između Vojaka i Poklona. Išli smo s ciljem da probamo ako je uopće moguće bordati na Učki, a na kraju je bilo kako nismo mogli ni sanjati. Inače često bordamo na Platku (kad je otvoren), gdje je dosta sličan teren, ali ima puno više snijega (i do dva metra) pa se može bordat van staza bez straha da će se snowboard oštetit, kazao nam je Vjekoslav Kršanac te dodao da on i brat nisu članovi nikakvog kluba, nego ‘bordaju’ iz gušta.

– Inače sam brdski biciklist i stalno vozim na Učki, tako da je bordanje na istom mjestu poseban gušt. Bordanje van staza je neusporedivo sa vožnjom po stazama, očito zbog toga što staza nije tvrda nego se “lebdi” po pršiću snijegu i dobije se osjećaj bestežinskog stanja, a i padovi ne bole osim ako se na putu ne nađe neka bukva. Po putu za gore ima nanosa sa 1m snijega, a zanimljivost videa je još jedan “akter” koji je sudjelovao u ovom điru s nama, a to je pas iz Trattorie Poklon koji nas je pratio putem, dodao je Kršanac.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!