[VIDEO] Održana orijentacijska utrka UNIRI se giba @ Kastav

-Utrka je jednostavna, traje 10 kilometara, uspon je samo 300 metara. U sklopu tog programa odlučili smo organizirati u suradnji s Udrugom slijepih PGŽ jednu senzibilizaciju o kretanju slijepih osoba u javnom prostoru, a kako bi približili sugrađanima i mladima probleme s kojima se susreću slijepe osobe – rekla je gđa Tamara Puschmann iz Ureda za sport Sveučilišta u Rijeci.

Kastav – Danas je održana orijentacijska utrka UNIRI se giba na Kastvu. “UNIRI se giba” nastao je u suradnji studenata i Ureda za sport Sveučilišta u Rijeci s ciljem povećanja rekreativnih aktivnosti koje se nude kako studentima i djelatnicima Sveučilišta, tako i građanima.

 

Projekt se sastoji od četiri sportska događaja tijekom godine, a u svaki će biti uključen i program namijenjen osobama s invaliditetom.

-Utrka je jednostavna, traje 10 kilometara, uspon je samo 300 metara. U sklopu tog programa odlučili smo organizirati u suradnji s Udrugom slijepih PGŽ jednu senzibilizaciju o kretanju slijepih osoba u javnom prostoru, a kako bi približili sugrađanima i mladima probleme s kojima se susreću slijepe osobe. – rekla je gđa Tamara Puschmann iz Ureda za sport Sveučilišta u Rijeci.

 

Start današnje orijentacione utrke bio je u 11 sati s Fortice na Kastvu u kojoj su svi imali prilike upoznati prekrasnu Kastavsku šumu.

Što su nam o utrci i projektu rekli organizatori i sudionici utrke, kao i iz Udruge slijepih PGŽ, pogledajte u videu.

error: Content is protected !!