[VIDEO] Okončana sjajna izložba ‘51000 Balthazargrad’ – Zatvorena je izložba koju je u 101 dan pogledalo 12 tisuća posjetitelja

Što je naš reporter zabilježio provjerite u priloženom video isječku…

Rijeka – Sjajna izložba „51000 Balthazargrad“ koja je u sklopu programa Dječja kuća, Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture postavljena u riječkom Muzeju moderne i suvremene umjetnosti ovog vikenda zatvorila je svoja vrata. Iako je primarno trebala biti zatvorena 23. siječnja, šareni svijet omiljenog animiranog Profesora, koji je dosad vidjelo više od 10 500 posjetitelja svih generacija, svoj zadnji radni dan imao je posljednjeg dana veljače.

Izložba koja je osmišljena i dizajnirana tako da se svi koji ju posjete osjećaju uronjeni u animirani film, okruženi bojama, oblicima i zvukovima, uz šetnju i igru donosi brojne vrijedne i zanimljive dokumentarističke izloške koji pričaju priče o nastanku i uspjehu Balthazara, o klasičnoj tehnici animacije, nepotpisanim radnicama Zagreb filma te o Rijeci kao inspiraciji za Balthazargrad.

Kustos izložbe je Željko Luketić, a dizajn postava i grafičko oblikovanje potpisuje Brigada – Zoja Ivanišević, Kristina Volf i Ena Tadej. Za pisanje i obradu teksta izložbe zaslužan je Jakov Vilović, dok dizajn svjetla potpisuje Ivan Marušić Klif. Izložba je postavljena u partnerstvu s Ultra linkom d.o.o. i Zagreb filmom.

Što je naš reporter zabilježio provjerite u priloženom video isječku…

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net