[VIDEO] Oleg Butković podržao Ćorića i dao apsolutnu potporu projektu obilaznice Opatije

Dajem i apsolutnu potporu projektu obilaznice Opatije koji će u narednom razdoblju imati prioritet u izradi i projektne i studijske dokumentacije, tražit ćemo financiranje za taj projekt, istaknuo je Butković i dao podršku Ćoriću i njegovom timu.

Opatija – Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je na Mrkatu dao podršku HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Marku Ćoriću te kandidatu za župana Gariju Cappelliju.

– Prije dolaska u Opatiju potpisali smo jedan vrlo važan ugovor koji se odnosi na početak realizacije čvora Trinajstići. Druga cijev tunela Učka, nastavak realizacije autoceste od Matulja s pravim prometnim rješenjima za ulazak u Opatiju, veliki vidikovac na izlasku iz Tunela Učka, samo su neki od projekata vrijednih oko 2 milijarde kuna koje se ulažu na području PGŽ-a. Također, dajem i apsolutnu potporu projektu obilaznice Opatije koji će u narednom razdoblju imati prioritet u izradi i projektne i studijske dokumentacije, tražit ćemo financiranje za taj projekt, istaknuo je Butković i dao podršku Ćoriću i njegovom timu.

– Kao čovjeku od turizma meni je u Opatiji prirodno biti. Stara dama s velikom budućnostima za budućnost – od kongresnog do zdravstvenog. Opatija mora biti turistički proizvod u paketu s Gorskim kotarom. Tu ćemo dati snažnu podršku i sinergiju te napraviti iskorak u zdravstvenom turizmu, poručio je Cappelli.

– Liburnija puno daje državi, ali zahvaljujući Olegu sad se puno i vraća. U svom programu sam istaknuo na području Triestine treba izgraditi Nacionalni sportski kampus, čime bi Opatiju pozicionirali na Europskoj turističkoj karti, poručio je Marko Ćorić te se zahvalio kolegama na podršci.

error: Content is protected !!