VIDEO/FOTO Olujno jugo stvara atraktivne prizore uz obalu te probleme u prometu

Visoke temperature zraka i kiša koja neumorno pada tjednima danas je dodatno pojačana jakim na mjestimice i olujnim jugom, čiji se najjači udari mjere od 35-55 čvorova.

Opatija – Nastavlja se period nestabilnih vremenskih prilika, a ovogodišnji prosinac više ‘nalikuje’ na jesen nego na zimu.

Visoke temperature zraka i kiša koja neumorno pada tjednima danas je dodatno pojačana jakim na mjestimice i olujnim jugom, čiji se najjači udari mjere od  35-55 čvorova.

Kako najavljuje DHMZ, očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima.  Prevladavat će oblačno s kišom, na Jadranu i područjima uz njega s izraženijim pljuskovima i grmljavinom, pri čemu će lokalno biti obilne oborine. Kasno poslijepodne postupni prestanak kiše.  Najviša temperatura zraka između 13 i 18 °C.

Zbog olujnog vjetra autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina).

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te drže sigurnosni razmak između vozila.

Zbog vjetra u prekidu su katamaranske linije Rab-Lun (Tovarnele)-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka, zatim trajektne linije Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Lopar-Valbiska i Porozina–Brestova.

Olujno Jugo Stvara Atraktivne Prizore Uz Obalu Te Probleme U Prometu

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank