VIDEO Opatija u promotivnom videu za Eurochild konferenciju

Kadrovi Opatije i dječja gradonačelnica Grada Opatije u promotivnom videu za konferenciju „Gradimo bolju Europu s djecom: pridružite nam se!“ mrežne organizacije Eurochild…

Opatija – Stara dama poslužila je kao kulisa za video kojim mrežna organizacija Eurochild poziva na sudjelovanje u konferenciji „Gradimo bolju Europu s djecom: pridružite nam se!“, a koja će se od 29. do 31. listopada održati u Opatiji pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović te okupiti najveće europske stručnjaka iz područja dječjih prava i dječje participacije. U videu predstavnici organizatora i Savjetodavne grupe mladih govore što za njih znači dječja participacija na lokalnoj i međunarodnoj razini, a dječja gradonačelnica Petra Deranja predstavila je Opatiju – Grad prijatelj djece i Dječje gradsko vijeće te njihove najvažnije projekte.

Video je sniman za vrijeme boravka članova Savjetodavne grupe mladih (YAG – Youth Advisory Group) u Opatiji u srpnju koji su sudjelovali u pripremi nadolazeće europske konferencije. YAG grupu čine predstavnici djece i mladih iz Irske, Velike Britanije, Malte, Cipra, Ukrajine, Grčke, Italije, Belgije, Islanda i Hrvatske koji imaju ključnu ulogu u razvijanju i provedbi programa Eurochild konferencije – sudjeluju u izboru programa, govornika, provedbi radionica i pružanju grupa podrške svim sudionicima. Društvo „Naša djeca“ Opatija u Savjetodavnoj grupi mladih ima dva člana – Petru Deranju i Dominika Žigantea.

N. C. / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net