[FOTO/VIDEO] Opatijski kukali i novogodišnja zdravica u podne na Slatini u Opatiji

Novogodišnja čestitka gradonačelnika i otvaranje kupališne sezone 2022.

Novogodišnja čestitka gradonačelnika i otvaranje kupališne sezone 2022.

Opatija – Već osamnaestu godinu za redom na Novu godinu u podne Opatijski kukali nazdravljaju šampanjcem i otvaraju novu sezonu kupanja. Ove godine im se pridružio i gradonačelnik Fernando Kirigin sa svojom zamjenicom Kristinom Đukić, te direktoricom TZ Grada Opatije, Suzi Petričić.

Opatijski kukali otvorili sezonu kupanja 2022.

Uobičajena zdravica u podne koja se inače odvijala na terasi hotela Kvarner ove godine se održala ispred hotela Milenij i okupila je brojnu publiku i goste Opatije na ovom, možemo slobodno reći spektaklom na moru.

Iako je Lungomare, na potezu od početka hotela Milenij pa sve do Madonine, bio prepun publike, na samu Punticu nije mogao nitko osim predstavnika medija i sudionika manifestacije.

Sretna Nova!

Ovogodišnja kuma je čakavska pjesnikinja Marina Česen koja je, nakon što je pročitala svoju pjesmu posvećenu kukalima, zajedno s gradonačelnikom prerezala vrpcu nakon čega je uslijedilo tradicionalno kupanje. Ove godine se Kukalima pridružilo desetak kupača-simpatizera koji nisu njihovi članovi ali su, kako kažu, na najboljem putu da to postanu.

Moramo spomenuti i gospodina Roberta Berru, velikog zaljubljenika u Opatiju koji se već deset godina kupa s Opatijskim kukalima i njihov je član. Robert je iz Taipane u Italiji, na samoj slovenskoj granici i zimi se kupa u rijeci. Rekao nam je da se prije dva dana kupao na – 6ºC pa mu je ovih opatijskih 12ºC prava juha.

Nakon manifestacije nazdravljanja Novoj i otvaranje sezone kupanja, smo porazgovarali s nekim od članova Opatijskih kukala, direktoricom TZ-a Suzi Petričić i gradonačelnikom Fernandom Kiriginom. A što su nam rekli pogledajte u prilogu.

Donosimo i bogatu foto galeriju.

Novogodišnjim Kupanjem I Zdravicom Gradonačelnika Započela Turistička 2022. Godina Novogodišnjim Kupanjem I Zdravicom Gradonačelnika Započela Turistička 2022. Godina

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net