VIDEO: Otvoren Božićni sajam @ Matulji

sajam_matulji_sm…među brojnim izlagačima svoje su mjesto našla i djeca Dječjeg vrtića Matulji…
…oni su pripremili brojne dekoracije i čestitke, unikatne radove od prirodnog materijala…

Matulji – Nakon nedavne posjete Djeda Mraza graničnom prijelazu na Rupi, Božićna je šetemana u Matuljima jučer i službeno otpočela otvorenjem Božićnog sajma ispred zgrade Općine.
Uz proizvođače raznih proizvoda koje povezujemo uz božićno vrijeme – od ukrasa i dekoracija do kolača, svoje su unikatne radove izložila i djeca iz Dječjeg vrtića Matulji, koja su od prirodnih materijala izradila dekoracije za bor i za kuću, te razne šarene čestitke.
Božićni sajam ostaje otvoren do Badnjaka, koji pada u subotu, 24. prosinca, a dotada nas očekuju i brojni zanimljivi događaji u sklopu Božićne šetemane. Jučer su u Hangaru održane dvije predstave za djecu – ”Čarobnjak iz Oza” i ”Dječje srce za Djeda Božićnjaka”, a svoj su blagoslov dobile i tradicionalne Jaslice pul Šmogori, koje se svake godine pojavljuju u sve raskošnijem izdanju.
Danas, od 17 do 18 sati, Božićni sajam posjetit će i Djed Mraz, a u 18 sati u Osnovnoj školi Dr. Andrija Mohorovičić održat će se glazbeno-scenski program ”Božićna priča”. U 18.30 sati u crkvi će u sklopu Božićnog koncerta nastupiti Zbor KUD ”Učka”, Ženska klapa Rožice, Zvonejski kanturi, Folklorno društvo Žejane, Žejanski kntaduri i Vokalna skupina ”Štorija”.
Kompletan program ovogodišnje Božićne šetemane pul Matuj možete pročitati na ovom linku
Doček djeda Božićnjaka na Rupi 2011.

Davor Žic / Liburnija.net