VIDEO: Ovog petka održava se 4. Susret pusnih muzika @ Šapjane

Manifestacija je najavljena na jučerašnjoj konferenciji za novinare na kojoj su sudjelovali direktorica Turističke zajednice Matulja Marijana Kalčić Grlaš te predsjednik udruge Mačkare Šapjane Dominik Simčić.

Matulji – Pust se polako približava kraju, a u očekivanju sljedeće godine kada nas očekuje puno više maškaranog ludila, pozivam vas da posjetite Susret pusnih muzika u petak, Zvončarsku smotru u subotu, ali i da iskoristite posljednju priliku pogledati zvončare u svojim ophodima ove nedjelje, te na Pusni pondejak i Pusni utorak, kao i svjedočiti tradicionalnom pobiranju jaja i paljenju pusta, kazala je direktorica Turističke zajednice Matulji Marijana Kalčić Grlaš, na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji.

Susret pusnih muzika održat će se u Domu Šapjane ovog petka, 8. veljače, s početkom od 20 sati, a kako je kazao predsjednik udruge Mačkare Šapjane Dominik Sinčić ”nismo na vrijeme nabavili fiskalnu kasu, tako da je ulaz besplatan”.

– Šapjane su takvo selo u kojem nas ni puno, ali u kojem ni kuće da neki ne sope kakov instrument. Saki neš sope, i zato je logično da smo storili i Susret pusnih muzika, jer znamo da se muzika najviše nadela oko Pusta, a najmanje bude cijenjena. Zato je ova večer posvećena njima, i svima koji se žele dobro zabaviti Na jednom mjestu moći ćemo vidjeti vodeće muzike iz Primorja, Istre i Slovenije, odnosno od Krimejskih i Pehlinarskih feštara, preko lokalnih maškaranih muzika do gostiju iz Ilirske Bistrice. Susret je organiziran sa željom da bude ugodno i spontano druženje posjetitelja i glazbenika, tako da posjetitelji mogu doći maskirani i zaplesati tijekom nastupa, a nakon završetka susreta, nastavlja se druženje uz ples do kasnih noćnih ili ranih jutarnjih sati, kazao je Simčić, dodaviš da je dosad prijavljeno 12 sastava, ali se i svi drugi zainteresirani još uvijek stignu prijaviti.

Liburnija.net TV – 1. festival pusnih muzika

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!