VIDEO: Ovog vikenda jedri se ‘Galijola’

Ivica Šćurić i Dražen Zdelarec

Regata i GPS pozicije krstaša moći će se pratiti i uživo, na službenim stranicama opatijskog kluba na te na velikom ekranu u Cafe baru Galija.

Opatija – 31. izdanje regata Galijola 2012. održat će se 8. i 9. rujna u organizaciji Jedriličarskog kluba Opatija. Start regate predviđen je u subotu u 12.00 sati ispred opatijskog mula, a povratak u nedjelju tijekom noći i jutra.

Liburnija.net: Live Galijola 2011.

Ograničeno vrijeme dolaska na cilj je u nedjelju u 18:00 sati, dok će se podjela nagrada održat u Yacht Clubu s početkom u 19.00 sati. Očekuje se 20-tak jedrilica. Manje jedrilice, do 8,45 m, jedrit će do hridi Zaglav i natrag, dok će one veće jedriti do hridi Galijola, smještenoj između Cresa i južne obale Istre i natrag do Opatije. Duljina jedriličarske rute iznosi 74 nautičke milje.

– Regata Galijola je vrlo zahtjevna regata. Prema prognozi, bura će biti u opadanju, tako da ne očekujemo neke rekorde. Regata i GPS pozicije krstaša moći će se pratiti i uživo, na službenim stranicama opatijskog kluba na te na velikom ekranu u Cafe baru Galija, najavili su Ivica Šćurić i Dražen Zdelarec iz JK Opatija.

Liburnija.net TV – 30. navigacijska regata Galijola @ Opatija

Kristina Tubić / Liburnija.net