[VIDEO] Peđa Grbin: Lokalna uprava diktira tempo svakodnevnog života i zato nije svjedno tko je na čelu

-Naši kandidati za gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, za gradonačelnika Kastva Matej Mostarac, za gradonačelnika Opatije Fernando Kirigin i za načelnika Matulja Vedran Kinkela jamstvo su opstanka građanske Hrvatske, poručio je Grbin.

Kastav – -Lokalna samouprava je ta koja diktira tempo svakodnevnog života i zato nije svejedno koga ćemo birati za naše načelnike i gradonačelnike, rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin na današnjem predstavljanju kandidata za gradonačelnike i načelnike Kastva, Rijeke, Opatije i Matulja.

Istaknuo je kako je važno da Primorsko-goranska županija pokaže da građanska Hrvatska još uvijek živi – ona koja se protivi tendenciji uzurpiranja ovlasti kakvu gledamo u Saboru.

– Naši kandidati za gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, za gradonačelnika Kastva Matej Mostarac, za gradonačelnika Opatije Fernando Kirigin i za načelnika Matulja Vedran Kinkela jamstvo su opstanka građanske Hrvatske, poručio je Grbin.

-Mogu ponosno reći da ono što smo prije 4 godine govorili, to danas živimo. Kastav je ugodno mjesto za život, istaknuo je Matej Mostarac, dodajući kako je jedan od gradova koji bilježi rast stanovništva. -Sada imamo slatke brige, a to je zadržati standard koji smo postavili, zaključio je Mostarac.

Smatram da SDP u Matuljima treba gledati nove energije i nove projekte, rekao je Vedran Kinkela, kandidat za matuljskog načelnika. -U prošlom razdoblju se puno napravilo, ali smatram da se u novom periodu treba stvari naglasak na stvari koje su bile zanemarene i dizati standard, rekao je, dodajući kako smatra da ima dovoljno energije kojom će otvoriti Općinu prema građanima i poduzetnicima.

Fernando Kirigin, aktualni predsjednik opatijskog Gradskog vijeća istaknuo je da su kroz Vijeće napravili svoj maksimum, no, istaknuo je da s nekim većim projektima do izvršne vlasti nažalost nisu uspjeli doprijeti. –Upravo zbog toga sam se kandidirao za gradonačelnika, a građani su kroz naše inicijative u opatijskom Gradskom vijeću mogli vidjeti da želimo voditi politiku u njihovu interesu, rekao je Kirigin, naglašavajući kako je njihov program – program građana.

Kandidat za gradonačelnika Rijeke Marko Filipović istaknuo je da će zajedno sa SDP-ovim kolegama iz  Opatije, Kastva i Matulja raditi za cijeli primorski kraj.

-Veliki iskorak učinjen je na suradnji na projektima iz Urbane aglomeracije koji mijenjaju gradove i općine riječkog prstena, ai i Rijeku.Rijeku vidim kao lokomotivu razvoja sjevernog Jadrana i jako je puno projekata koji nas povezuju, istaknuo je Filipović. -Što su jači gradovi i općine na području riječkog prstena i Liburnije, to je jača Rijeka, i obratno, zaključio je.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net