VIDEO: Petrova 2012. @ Rukavac

Prva čakavska kantana štorija po nekadajnu pod nazivom ”V Rukavac ni po kozu” održati će se u nedjelju, 1. srpnja u 21 sat u Rukavcu na Kinkeloven tarace.

Rukavac – Tradicionalna fešta ”Petrova Rukavac” započela je jučer Malonogometnim turnirom na školskom igralištu, a ove godine očekuje nas vrlo zanimljiv i bogat kulturno- zabavni i sportski program.

Iz programa ćemo izdvojiti prvu čakavsku kantanu štoriju po nekadajnu pod nazivom ”V Rukavac ni po kozu” koja će se održati u nedjelju, 1. srpnja u 21 sat u Rukavcu na Kinkeloven tarace.

– Entuzijasti, zaljubljenici va svoj kraj, užanci i tradiciju parićali su svoju prvu predstavu pod nazivon ”V Rukavac ni po kozu” ka govori od vremena pred jedno šezdesetak let. To je bilo vreme kada se j’ počelo prodavat blago i umejki da bi se kupili fićoti i televizije, kada se j’ još verovalo va mori i kresniki, kada su naši judi bežali po Merikah i kada uglavnon ni jako bilo ča jist. Saki je gledal više tuji, nego svoji problemi, ma kot i danas pravi prijatel je prijatel pak tako i naše Lojza, Vicenca, Terezica, Mimica, Fana i Nina jedna z drugun ne moru, a bome ni jedna bez druge.One su tu da nan pokažu kakoveh nas je se va saken sele, ne samo v Rukavce, saznali smo u TZ-u Matulji. Alfred Šaina probinuo se za dramatizacija i režija, a u pomoć će uskočiti šaptačica Kristina Kinkela.

U ulozi Lojze predstavit će se Barbara Sokačić Dukić, Mimicu će utjeloviti Marijana Kalčić Grlaš, Terezicu Sali Slavić Stupac, Vicenca Danijela Crnić Momčilović, Ninu njena imenjakinja Nina Dukić, a Fanu Heli Kinkela Zrinšćak. U programu sudjeluju dramska sekcija udrugi ”Domoljub 1909” s predstavom ”V Rukavac ni po kozu”, Zbor ”Zvon” iz Dobrinja, zbor DVD-a Opatija i zbor ”Štorija” iz Rukavca s maestrom Damirom Smerdelom. Kroz program će vas voditi Rajka Jurdana Šepić.

Što će se sve odvijati do 2. srpnja, do kada traje Petrova u Rukavcu, pogledajte u programu kojega vam donosimo u nastavku.

KULTURNO ZABAVNI PROGRAM
Petak, 29.06, prostorije Muzeja
21 sat – Literarna večer ”Štorije z Rukavca” čitaju Cvjetana Miletić i Rajka Jurdana Šepić
22 sata – otvorenje izložbe Vedrana Ružića uz klavirsku pratnju Zvjezdana Ružića

Subota, 30.06, Kinkelov tarac
20.30 sati – ”Glazbena večer najmlajeh”, nastupaju polaznici radionice za nadarenu djecu Spartaka Črnjarića i polaznici glazbene radionice Ivane Herman
22 sata – tanac uz grupu Lady Luna

Nedjelja, 01.07., Kinkelov tarac
21 sat – ”Večer od kanta i štorije”
23 sata – tanac uz grupu Kolaž

SPORTSKI PROGRAM
26.06. – 01.07. – Malonogometni turnir, školsko igralište
28.06. – 17 sati – Paintball turnir, sportski centar Damar
30.06. – 15.30 sati – Badminton turnir za parove, sportski centar Damar
01.07. – 17 sati – Potezanje špaga (amateri i profesionalci), parkiralište pul Kinkeloveh
01.07. – 02.07. – Turnir va briškule i trešete, sportski centar Damar

Liburnija.net TV predstavlja – Rukavac Band Aid – Rukavcu

Serena Calderara / Liburnija.net

error: Content is protected !!