VIDEO Plesna predstava ‘Tanac z ovcu’ snima se u Lovranu

– Povijesna, folklorna i etnološka obilježja koja se susreću na izabranim lokacijama, pričaju svoju priču koju smo živeći u sadašnje vrijeme kreirali u suvremenu plesnu predstavu a koju ćemo sada snimati i kreirati u videografiju istog naziva, istaknula je Senka Baruška autorica predstave.

Lovran – Mul u Lovranu nedavno je poslužio kao plesni podij prilikom izvođenja plesne predstave ‘Tanac z ovcu’, koja je jedina suvremena plesna predstava s područja Kvarnera i Istre koja se bavi objedinjavanjem nasljeđa i današnjice.

– Tema izvedbe je objedinjavanje starog i već postojeće lokalne baštine sa suvremenim današnjim plesnim izričajem. Baza na kojoj se predstava bazira su povijesna,folklorna i etnološka obilježja koja se susreću na izabranim lokacijama, pričaju svoju priču koju smo živeći u sadašnje vrijeme kreirali u suvremenu plesnu predstavu. Koristimo ekološke i prirodne materijale kao što je ovčja vuna s otoka Cresa od koje su napravljeni kostimi, zatim razni rekviziti od kamena, drva, mahovine, školjki… Osim u Lovranu, ‘Tanac z ovcu’ snima se i u starom srednjovjekovnom kaštelu u Kršanu, istaknula je Senka Baruška autorica predstave.

Autorica predstave je Senka Baruška, a koreografiju uz plesanje kreiraju Zvonimir Kvesić, Iva Katarinčić i Danon Vrlić. Izvođačice i sukreatorice plesne predstave ‘Tanac z ovcu’ su Marina Stanger i Zoe Baldo.