[VIDEO] Posada Prodan / Raštegorac stigla u Gap : Oktanska avantura na WRC-u Monte Carlo u znaku policijskog sata

U nastavku pogledajte prvi video dnevnik iz Francuske…

Gap – Od sutra malo mjesto u francuskim Alpama ulazi u fokus svjetske sportske javnosti i ljubitelja moto sporta kao startno ishodište najprestižnijeg svjetskog rally natjecanja – WRC Monte Carlo 2021. Ove godine domaći ljubitelji motosporta imaju razloga za zadovoljstvo s obzirom na to da nakon 15 godina po prvi put i Hrvatska ima svoje predstavnike na ovom prestižnom natjecanju.

Na prvoj ovogodišnjoj stanici Svjetskog prvenstva u rallyju naći će se i hrvatska posada Viliam Prodan / Zoran Raštegorac koji će s Ford Fiestom rally 4 na čijim će vratima biti istaknut broj 71 krenuti u ovu prestižnu oktansku avanturu.

Naime, na prvoj ovogodišnjoj stanici Svjetskog prvenstva u rallyju naći će se i hrvatska posada Viliam Prodan / Zoran Raštegorac iz AK Opatija motosport koja je jučer nakon deset sati vožnje doputovala u Gap kao prethodnica puno većoj pratećoj ekipi koja sutra iz baze u Veprincu kreće za Francusku.

Kako nam je u prvom video dnevniku istaknuo Prodan sutra ih očekuje rješavanje administracije u teškim covid uvjetima koji su dodatno zakomplicirali organizaciju s obzirom na crvene korona zone, ali i policijski sat koji je na snazi od 18 sati.

– Nije mi svejedno, ovo je veliki izazov, odnosno predstoji mi odraditi najveći zadatak u mojoj dosadašnjoj sportskoj karijeri. Imali smo dva mjeseca za pripremu što je ustvari kratko razdoblje za tako jedno veliko natjecanje. Rekli smo, ajmo probat, i sad odbrojavamo posljednja tri dana pred polazak u Monte Carlo. COVID situacija u svijetu nam je jako otežala stvari, a pogotovo u regijama gdje mi idemo. Također, rally je skraćen, ima i novih regulativa, a i birokracija je dodatno zakomplicirana, pa bi se ovim putem zahvalio članovima ekipe za supportu. Sa sportske strane puno sam vozio po Europi i već imam iskustva na inozemnim natjecanjima, ali ovo je vrh svijeta što se tiče Rallyja, istaknuo je Prodan i dodao da su nedavno odradili test te da spremni čekaju izazov u Monte Carlu.

Podsjetimo, rally Monte Carlo slovi kao najpoznatiji, najprestižniji i najteži rally na svijetu s tradicijom dugom 110 godina, a navedene podatke najbolje ilustrira podatak da će Viliam i Zoran biti tek četvrta hrvatska posada na ovom kultnom natjecanju od osamostaljenja Hrvatske.

– Ni u snu nismo vjerovali da ćemo doživjeti da naša posada nastupi na ovako velikom natjecanju. Svakom relijašu koji krene u natjecateljske vode je cilj da jednog dana nastupi na ovako prestižnom natjecanju. Nadam se da će nakon četiri dana natjecanja po francuskim Alpama vidjeti cilj odnosno stići u Monte Carlo. Strašno sam ponosan što smo kao klub to doživjeli, a nakon nastupa našeg člana kluba Saše Bittermana na Rallyju Dakar prije dvije godine, ove godine kao klub upisat ćemo još jedno veliko natjecanje zahvaljujući Viliamu i Zoranu. Ovo je jako teško natjecanje i sve više od samog završetka je jako veliki uspjeh, naglasio je nedavno Igor Puž, predsjednik AK Opatija Motorsport koji će zajedno sa klupskim kolegama predvoditi logističku podršku u Francuskoj.

error: Content is protected !!