VIDEO: Predstavljen božićni i novogodišnji program @ Opatija

dule1…na mrkatu će nastupiti isključivo lokalne snage, “Lady Luna”, Šajeta s bendom, Mario Battifiaca, sestre Majerle te Dule i Bonaca…
…Ljetna će biti rezervirana za liburnijske demo bendove predvođene grupom “Padre” u kojoj sviraju članovi internacionalno poznatog metal benda ”Father”…
…za najmlađe stiže Djed Mraz na Poklon (kako je njegov dolazak izgledao prošle godine pogledajte na ovom linku) i Sveti Nikola u Umjetnički paviljon ”Juraj Šporer”…

Opatija – I godine ove, na dvije pozornice doček je Nove… Pjesničkim stilom započet ćemo najavu za ovogodišnji program dočeka Božića i Nove godine, iako bi možda bilo primjerenije da smo ga preradili na čakavštinu, jer u tom će stilu biti organiziran i centralni doček na mrkatu.
– Ove godine slavit ćemo na novoj tržnici i na staroj Ljetnoj. Ispred mrkata doček je predviđen za srednju i stariju generaciju, dok će oni najmlađi moći uživati na Ljetnoj uz program koji je sastavio Damir Tomić, kazala je Darinka Trinajstić uime Festivala Opatija.

Liburnija.net: Padra aka Father

Liburnija.net: Padra aka Father


Na mrkatu će nastupiti isključivo lokalne snage, “Lady Luna”, Šajeta s bendom, Mario Battifiaca, sestre Majerle te Dule i Bonaca, dok će Ljetna biti rezervirana za liburnijske demo bendove predvođene grupom “Padre” u kojoj sviraju članovi internacionalno poznatog metal benda ”Father”. Nastavit će se i programi koji su zaživjeli prošle godine – opatijske udruge i kreativni pojedinci od 20. prosinca nastupat će na mrkatu od 9 do 13 sati u sklopu Advetnskog programa, Milenij hoteli od 1. prosinca do 1. siječnja organizirat će ”Dezemberfest” pod šatorom na terasi hotela ”4 opatijska cvijeta”, a Djed Mraz ponovo će stolovati na Poklonu od 17. do 19. prosinca.
– Kažu da kad je nešto dobro, onda to ne treba mijenjati, a mnogi su rekli da je Božićna bajka nešto najbolje što je JU Park prirode “Učka” napravio u svojih osam godina, pa ćemo i ove godine obradovati male građane koji će se u prigodno uređenom ambijentu moći družiti s Djedom Božićnjakom i dobiti božićne darove. Jedan od poklona bit će i netom tiskana “Učkarska bojanka” i paket drvenih bojica, najavila je ravnateljica Parka prirode Suzi Petričić.
Liburnija.net: Bembo i prijatelji...

Liburnija.net: Bembo i prijatelji...


Za mališane iznenađenje se sprema i u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer – 3. i 4. prosinca održat će se kazališne predstave ”Kraljevna na zrnu graška” i ”Bembo i prijatelji”, a 6. prosinca s poklonima će ih dočekati Sveti Nikola. Veselo će biti i u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner – 18. prosinca održat će se Božićni koncert uz nastup ansambla kazališta ”Komedija”, a 1. siječnja gradonačelnik će Novu godinu čestitati stranim gostima.
– Pozivamo i opatijske privrednike da se uključe u obilježavanje Adventa – hotelijeri i Grad već su uredili svoje prostore u božićnom ugođaju, pa se nadamo da će naš primjer slijediti trgovci i urediti svoje izloge. Objavljen je i natječaj za štandove na mrkatu, a odlučili smo i kako će za trajanja Adventa, od 20. prosinca do 6. siječnja radno vrijeme na području Opatije moći biti od 0 – 24, zaključio je Dujmić.
Liburnija.net TV – Djed Božićnjak @ Učka

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!