VIDEO: Predstavljen program Božićne šetemane @ Matulji

Na tiskovnoj konferenciji u Vijećnici Općine Matulji jučer je predstavljen program ovogodišnje Božićne šetemane koje će započeti u nedjelju i potrajati do Badnjaka. Kompletan program donosimo sutra.

Matulji – Niz zabavnih, kulturnih i umjetničkih programa održat će se tijekom Božićne šetemane Općine Matulji, koja će započeti ove nedjelje, 16. prosinca, Božićnim koncertom u Crkvi Krista Kralja, te potrajati do Badnjaka, 24. prosinca, kada će se održati druženje načelnika Marija Ćikovića s mještanima – uz bakalar i vino.

– Nastojali smo ove godine uključiti čim više pojedinaca i udruga s matuljskog područja u realizaciju programa, što je rezultiralo i nizom kvalitetnih događanja, kazala je zamjenica načelnika Matulja Eni Šebalj na jučerašnoj konferenciji za novinare, na kojoj su sudjelovali i predstavnici svih institucija i udruga koji će činiti dio ovogodišnjeg programa.

I prije samog ”službenog starta” priču oko obilježavanja božićnih blagdana pokrenut će Crkva, čiji je program Advent u Matuljima već zaslužio pozitivne kritike. Naime, u subotu ujutro u Župnom će se domu održati kreativne radionice pod vodstvom Salezijanske mladeži iz Rijeke.

– Osnova ove radionice je izrada ukrasa i čestitki. Pokušat ćemo pronaći nekadašnji duh Božića kada se svaki ukras i svaka čestitka pažljivo izradila i ukrasila rukom, te kada smo u njih unosili i vlastitu osobnost, kazao je večelasni Kristian Malnar, koji je dodao kako će se i ove godine održati Polnoćka 24. prosinca u 24 sata, te kako će se u župnoj crkvi postaviti i jaslice koje će izraditi članovi udruge Jaslice pul Šmogor.

Tijekom čitave Božićne šetemane, puno pažnje posvećeno je najmlađim stanovnicima Općine Matulji. Od ponedjeljka do srijede u Hangaru će se održati predstave namijenjene najmanjem uzrastu, a nakon toga, moći će se družiti s Djedom Božićnjakom u Kući Djeda Božićnjaka, koja će od 20. do 24. prosinca biti otvorena za svu djecu do 9 do 12 te od 17 do 20 sati, koja će uz toplu čokoladu u društvu Djeda Božićnjaka imati prilike slušati najljepše bajke i priče koje čita Baka Božićnjak.

Među predstavama za djecu naći će se ”Pobuna igračaka” koju su osmislile kreativne odgajateljice Dječjeg vrtića Matulji, te ”Božićna priča” u kojem će sudjelovati učenici OŠ ”Dr. Andrija Mohorovičić”.

– Ova predstava je prva u potpunosti nastala radom naših učenika razredne nastave i njihovih učiteljica, dakle radi se o djeci od 1. do 4. razreda, a njih stotinjak uključilo se u rad na predstavi čija je nit vodilja božićna želja da budemo prema svima dobri, kazala je ravnateljica matuljske osnovne škole Astrid Krizman. Niti učenici druge matuljske osnovne škole, OŠ ”Drago Gervais” iz Brešca, neće ostati ”zakinuti” za blagdanski program – tamo će se u četvrtak, 20. prosinca, održati priredba ”Božić dolazi” uz gostovanje Zvonejskih kantura i gostiju iznenađenja.

U petak, 21. prosinca, Savjet mladih Matulji organizirat će humanitarni koncert ”Od srca – malom srcu” u kojem će nastupiti brojne pjevačke i plesne zvijezde našeg područja – kao što su Plesna skupina DND Matulji – seniori, Plesna grupa ”Flame”, Plesna grupa ”Flash Dance Unit”, Yamas, Helena Brajković, Antonio Krištofić, Duško Jeličić – Dule, Valentina Briški, Mauro Staraj, Željka Brdar, Linda Gizdulić, David Daniel, Petar Dragojević i Šajeta – a sav prihod namijenjen je onkološkom odjelu Dječje bolnice Kantrida.

Kompletan program i satnicu Božićne šetemane donosimo sutra.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!