VIDEO: Predvidljiv ritam opatijskih vijećnika

gv_zadnjaOpatija – Velik promet, mala zarada. Mogao bi se tako okarakterizirati tijek prve ovogodišnje sjednice opatijskog Gradskog vijeća, ujedno i posljednje za nezavisnog vijećnika Amira Muzura kojeg će zamijeniti (ne)stranački kolega Jan Bernd Urban. Nešto manje od šest sati trajala je rasprava po devet točaka dnevnog reda, glasalo se oko pet tema (ostalo su bile informacije) i to uglavnom po prepoznatljivom obrascu – 10 ruku za, osam protiv (za potpun zbroj nedostajao je Rajko Hlanuda).
Iznimku je činila Odluka o obavljanju određenih poslova nadzora nad provedbom mjera zaštita od požara, koja omogućuje javnoj vatrogasnoj postrojbi nadzor nad zajedničkim prostorima stambenih zgrada (tavani, podrumi, hodnici), koju su svi vijećnici prihvatili. Nije svađe bilo niti oko potrebe daljnjeg naplaćivanja naknade za razvoj u iznosu od 4 kune po potrošenom kubiku vode (koju građanima plaća Grad) koja će se iskoristiti za podmirenje obaveza iz prve faze Jadransg projekta (lijepo ime za modernizaciju kanalizacije) i ulazak u nove radove iz druge faze istog projekta.
Informirani su vijećnici i o sigurnosnoj situaciji, koju je šef opatijskih policajaca Damir Brnas ocijenio vrlo dobrom, korištenju sredstava proračunske zalihe za studeni i prosinac prošle godine te o osnivanju trgovačkog društva Žičara Učka.
Oporbeni zastupnici ipak se nisu dali informirati o nužnosti poskupljenja vode, već su pokušali kontra-obavještajnim metodama informirati vlast o nužnosti pojeftinjenja, a diskrepancije u gubicima vode koje su iznijeli Marko Ćorić (vijećnik HDZ-a) i direktor Komunalca Ervino Mrak nisu riješene.
– Trebamo inzistirati na tome da se priča gospodina Mraka i gospodina Ćorića usklade jer mislim da je u interesu svih da doznamo stvarne podatke o gubicima vode, rekao je Nikica Pažin.
Vijećnici su, s predvidljivih deset glasova, prihvatili i natječaj za prodaju čestice na Kuku na kojoj bi se trebala izgraditi nova benzinska postaja, a oporbeni vijećnici istaknuli su kako se radi o potencijalnom pogodovanju privatnom investitoru, čije je zemljište navedeno kao potencijalni resurs za zamjenu.
…žedni preko vode…
Početak jučerašnje sjednice Gradskog vijeća ”začinio” je Marko Ćorić (HDZ) podijelivši Gradonačelniku, njegovim zamjenicima i Predsjedniku gradskog vijeća bočice vode pod nazivom ”Opatijski poskupljenko”… dio performansa zabilježila je i naša kamera… Osim podjele vode, možete čut & vidjet raspravu između gradonačelnika Ive Dujmića i nezavisnog vijećnika Nikice Pažina o manifestacijama za predstojeću sezonu.
Liburnija.net TV – Gradsko vijeće @ Opatija

Nikola Cvjetović

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net