VIDEO: Prijem za članove UABA


Bila je to prigoda za razgovor o aktualnim temama, obogaćena i projekcijom dokumentarnog filma Olega Mandića pod nazivom ”Sjećanja“. Film koji je napravljen od starih fotografija Opatije možete pogledati u nastavku teksta.
Opatija – U povodu obilježavanja Dana oslobođenja Opatije 28. travnja danas je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić sa suradnicima upriličio prijem za članove opatijske Udruge antifašističkih boraca i antifašista na čelu s predsjednikom Olegom Mandićem.

Bila je to prigoda za razgovor o aktualnim temama, obogaćena i projekcijom dokumentarnog filma Olega Mandića pod nazivom ”Sjećanja“. Film je napravljen od starih fotografija Opatije i cijele Liburnije iz doba II. svjetskog rata, te dana oslobađanja ovog kraja od fašističkih snaga. Specifičnost opatijske priče je u tome da su se 1945. i ovdje događala iskrcavanja osloboditelja, no bila je riječ o partizanima Titove vojske, koji su desant izvršili u Brseču i Mošćeničkoj Dragi.
Gradonačelnik Dujmić zahvalio se članovima UABA na aktivnostima koje poduzimaju kako bi se mladi i djeca upoznali sa povijesnim zbivanjima iz II. Svjetskog rata u ovome kraju, ocijenivši vrlo važnim ove aktivnosti UABA istaknuviši kako je ”na nama da razvijamo demokraciju i stvaramo bolju budućnost za našu djecu“.
Nakon prijema u uredu gradonačelnika delegacije HVIDRE, Grada Opatije i UABA položile su vjence u znak sjećanja kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja u Voloskom, na groblju u Opatiji i kod spomenika poginulih hrvatskih branitelja. Također, povodom Dana oslobođenja Opatije, ženska klapa Volosko održati će koncert pred hotelom Imperial. Koncert je na rasporedu danas, s početkom u 16:30 sati.
Liburnija.net TV predstavlja – Oslobođenje Opatije

Liburnija.net TV predstavlja – Oslobođenje Opatije 2. dio

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!