VIDEO: Priznanje za rad – Damjan Grbac dobitnik je titule Kastavac mjeseca srpnja @ Kastav

Damjan Grbac

Giipuja koju je koncertno predstavio u sklopu KKL-a. Video-prilog o ovomjesečnom dobitniku priznanja Kastavac mjeseca možete pogledati u nastavku.

Kastav – Damjan Grbac, virtuozni kastavski glazbenik izabran je za Kastavca mjeseca srpnja, objavili su na službenim stranicama Grada Kastva. Nedavno je objavio novi album, Forest Giipuja koju je koncertno predstavio u sklopu KKL-a.

Grbac je u svijet glazbe ušao s 12 godina kada je počeo svirati klarinet u Glazbenom društvu „Spinčići“, a 2005. godine počinje učiti svirati kontrabas. Usavršavao se kod priznatih hrvatskih glazbenika kao što su bas gitarist Henry Radanović, gitaristi Darko Jurković Charlie, Spartaco Črnjarić i američki jazz pijanist Joe Kaplowitz. Pohađao je „Jazz kamp Kranj“ školu u nekoliko navrata gdje je usavršio svoje znanje kod vrlo cijenjenog kontrabasiste Aleša Avbelja te drugih poznatih glazbenika poput Primoža Grašiča, Marija Mavrina, Emila Spanyia te jazz-legende Boška Petrovića. Diplomirao je s najboljom ocjenom jazz trogodišnju akademiju u Trstu „Giuseppe Tartini“, te završio i drugi stupanj, odnosno petogodišnji Konzervatorij. Bavi se autorskim i pedagoškim radom.

Kao višegodišnji član upravnog odbora i predsjednik Glazbenog društva „Spinčići“ vodio je organizaciju raznih festivala i koncerata u Hrvatskoj, Sloveniji, Italiji, Mađarskoj, Njemačkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Nizozemskoj. S Glazbom je organizirao više godina i Međunarodni festival puhačkih orkestara „Kastav 1999.-2008.” koji je svake godine okupljao više od 150 sudionika, te mnogobrojnu publiku koja je to pratila.
Video-prilog o ovomjesečnom dobitniku priznanja Kastavac mjeseca možete pogledati u nastavku.

video: https://www.youtube.com/watch?v=v5YGvlCZmks

Davor Žic / PodUčkun.net