VIDEO Prvi snijeg stvorio savršenu kulisu za zimske radosti @ Učka

Priliku za proveseliti se na snježnom pokrivaču iskoristila je nekolicina naših sugrađana koje smo zatekli jučer na Poklonu.

Učka – Prvi ovosezonski snijeg koji je zabijelio više nadmorske visine u našem kraju stvorio je kulisu kakva i dolikuje drugoj polovici studenog. Naime, nakon neočekivano dugog i neočekivano toplog jesenskog razdoblja, kada su temperature dosezale i 20 Celzijevih stupnjeva, napokon nam je stigla zima, a priliku za proveseliti se na snježnom pokrivaču iskoristila je nekolicina naših sugrađana koje smo zatekli jučer na Poklonu.

Prema najavama prognostičara danas nas očekuje promjenjivo oblačno vrijeme povremeno sa slabom kišom. U noći i ujutro u unutrašnjosti Istre može biti i susnježice.

Puhat će umjerena i jaka, podno Velebita i olujna bura, mjestimice s orkanskim udarima, koja će prema kraju dana slabjeti. Jutarnja temperatura od 3 do 8, u unutrašnjosti Istre i niža, a najviša dnevna od 9 do 13 °C.

– Zbog jake bure na sjevernom Jadranu te podno Velebita, na autocesti A7 Draga-Šmrika, lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica te na dionici Jadranske magistrale (DC8) Karlobag-Sveta Marija Magdalena zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Također, zbog snijega, poledice i mokrih kolnika otežano se vozi u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, javili su iz HAK-a, koji su pozvali vozače na oprez uz savjet da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

error: Content is protected !!