VIDEO Rally ‘Citta di Schio’ – Viliam Prodan nakon 3 godine ponovo u Italiji!

Svakako se veselimo novom talijanskom nastupu na kojem ćemo časno braniti hrvatske kockice, poručio je Prodan koji je jutros gostovao u našoj emisiji 11 manje kvarat.

Opatija – Buzetski automobilist Viliam Prodan (AK Opatija motorsport) sa suvozačem Zoranom Raštegorcem nakon više od tri godine opet nastupa na rallyju u Italiji. Poznato je da je Viliam godinama nastupao u inozemstvu, a posebice u Italiji gdje bilježi velike uspjehe, isto kao i nastup u talijanskom nacionalnom prvenstvu 2016. godine.

Nakon nekoliko uspješnih “europskih” sezona među kojima je i ona 2013. u kojoj Viliam osvaja europski Mitropa rally cup kao prva i za sada jedina HR posada s takvim uspjehom, 2017. godine Viliam se sa svojim timom okrenuo nastupima u Prvenstvu Hrvatske u kojima između ostalog bilježi naslov prvaka Hrvatske u 2019. godini. Ova godina prožeta pandemijom Covid-19 bila je ‘jako tanka’ za buzetskog automobilista, odvozivši samo tri rally-a nacionalnog prvenstva, no za kraj godine ekipa se odlučila za inozemni nastup, na dobro im poznatim talijanskim brzincima, ovoga puta na Rallyju “Citta di Schio” koji se održava sljedećeg vikenda u istoimenom grafu Schio nedaleko Vicenze.

– Iako volim hrvatske brzince i nastupe pred domaćom publikom, uvijek sam težio nastupima u inozemstvu te se nakon tri godine izbivanja vraćamo u nama dragu Italiju, nastupom na Rally-u Schio u istoimenom gradu nedaleko Vicenze. Na spomenutom rallyju nismo još nastupali, no idemo totalno rasterećeno s obzirom na to da nam se rally ne boduje za ništa, već idemo nastupiti kako bi se što bolje uvozili i pripremili za nadolazeću sezonu koja je pred nama te za koju spremamo neka iznenađenja. Svakako se veselimo novom talijanskom nastupu na kojem ćemo časno braniti hrvatske kockice, poručio je Prodan.

error: Content is protected !!