VIDEO: Raste interes za poduzetništvo – U prošloj godini otvoreno 76 novih obrta, 20 posto više nego 2015. @ Opatija

Foto Luigi Opatija, UO Opatija, Tiskovna programske smjernice 20

Pitanje parkinga svakako će se naći i kao važno u političkoj kampanji, ali predsjednik UO Josip Dedić je istaknuo kako se Udruženje obrtnika neće uplitati u promidžbene izborne aktivnosti. Čitavu tiskovnu konferenciju pogledajte u video-prilogu u nastavku teksta.

Foto Luigi Opatija, UO Opatija, Tiskovna programske smjernice 20

Opatija – Sve veći broj ljudi na liburnijskom području odlučuje se u ući u poduzetničke vode otvaranjem obrta. Tako je, kako su istaknuli čelnici Udruženja obrtnika Opatija – Mauricio Počekaj, Igor Štanger, Dušan Mušćo, Josip Dedić – na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji, u prošloj godini otvoreno 76 novih obrta na području Opatije, Matulja, Lovrana i Mošćeničke Drage.

– To je povećanje od dvadesetak posto u odnosu na godinu ranije. Prevladavaju ugostitelji, ali odmah slijede i proizvodni obrti. Radi se uglavnom o mladim ljudima, o novim tehnologijama, novim idejama, kazao je predsjednik UO Opatija Josip Dedić.

Predsjednik Ceha ugostitelja Igor Štanger osvrnuo se na poreznu politiku kojom je ugostiteljima PDV povećan na 25 posto, kazavši da su podnijeli i zahtjev za ispitivanjem ustavnosti takvog zakona, a kao negativan je podatak istaknuo posjet Michelinovih gastronomskih kritičara Hrvatskoj, koji je rezultirao prvom ”zvjezdicom” jednom od hrvatskih restorana.

Foto Luigi Opatija, UO Opatija, Tiskovna programske smjernice 20

– Oni su obišli Istru, Duborovnik, a čitav naš kraj, čitav Kvarner su zaobišli. To dovoljno govori o tome gdje smo sada, Dubrovnik i Istra puno ulažu, a mi smo u odnosu na njih prilično zaostali, istaknuo je Štanger.

Mauricio Počekaj, predsjednik Ceha trgovaca, kazao je kako je jedan od naglasaka iz plana rada poticanje jedinica lokalne samouprave na oživljavanje gradskih jezgri, odnosno održavanje sve većeg broja kvalitetnih manifestacija koje mogu privući posjetitelje, a dio toga u Opatiji, kako je kazao – svakako je i parkirna politika.

Pitanje parkinga svakako će se naći i kao važno u političkoj kampanji, ali Dedić je istaknuo kako se Udruženje obrtnika neće uplitati u promidžbene izborne aktivnosti.

– Naši obrtnici su različitih političkih opcija, različitih svjetonazora, ta šarolikost je dobra, a mi smo fokusirani isključivo na gospodarska pitanja, zaključio je Dedić.

Čitavu tiskovnu konferenciju pogledajte u video-prilogu u nastavku teksta.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net