[VIDEO RAZGOVOR] Ines i Magdalena Denona u Pink Parlaonici iz aspekta dviju profesija pričale o govoru mržnje

-To je jedna šira pojava i može se reći da joj društvene mreže pogoduju, no ipak je riječ i o sociološki uvjetovanim reakcijama.

Rijeka – Ines i Magdalena Denona, majka i kćer različitih profesija koje su u Pink Parlaonici by Ivana Grabar zajednički sagledale i prokomentirale već neko vrijeme aktualnu temu – govor mržnje.

Otkud tolika mržnja na društvenim mrežama? – upitala je naša Ivana, a Ines, magistra specijalista kliničke psihologije i Gestalt terapeutkinja te Magdalena, stručnjakinja za odnose s javnošću i medije i NLP master trener osvrnule su se odmah na početku na samu definiciju govora mržnje, odnosno što to točno podrazumijeva.

Ines Denona istaknula je i kako je to jedna složena pojava koja se u različitim oblicima može sresti, ne samo na društvenim mrežama nego i, primjerice, kod djece preko raznih poruka, a u određenim oblicima se zapravo može promatrati kao jedan oblik agresije koja podrazumijeva napadače i žrtvu.
Na pitanje je li govor mržnje eskalirao pojavom interneta Magdalena je komentirala kako su nam društvene mreže svakako omogućile brzinu širenja i dostupnost. –Također, ne odgovaramo uvijek svojim identitetom što nas u tim situacijama čini znatno hrabrijima, kazala je Magdalena.

-To je jedna šira pojava i može se reći da joj društvene mreže pogoduju, no ipak je riječ i o sociološki uvjetovanim reakcijama. Govor mržnje, osim ako nije u nekom organiziranom smislu, uvijek implicira neku frustraciju – u pozadini postoji priča zbog koje netko tako reagira, zaključila je Ines Denona.
Govorile su i o tome postoji li određeni psihološki profil koji najčešće stoji iza govora mržnje, ali i o zatvorskim kaznama zbog iznimno negativnih komentara ili poticanja na dodatne negativne aktivnosti kojih mnogi nisu svjesni da postoje i u Hrvatskoj.

Poslušajte u emisiji u nastavku…

error: Content is protected !!