VIDEO Retropatija startala okupana kišom

Program RetrOpatije potrajat će sve do kasnih jutarnjih sati naredne subote, 29. lipnja kada će osmodnevni tulum kulminirati zabavom na glavnoj ulici zatvorenoj za promet i velikim disco-partyjem na Ljetnoj pozornici.

Opatija – Nestabilne vremenske prilike pokvarile su otvorenje opatijskog retro tjedna. Naime, ovogodišnja Retropatija startala je danas ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer s disco, funk i soul ritmovima koje je ‘vrtio’ DJ Super Saiyan te nastupom SuperCover Banda s „Blues Brothers” projektom. Kišne kapi donekle su pokvarile atmosferu, no usprkos tome slavni hitovi iz ere “Blues Brothersa” odzvanjali su središtem grada na tulumu koji je okupio stotinjak posjetitelja.

Prema najavama organizatora, u nedjelju 23. lipnja, na pozornici pred Šporerom „ukazat“ će se „Kralj guštera“ Jim Morrison kroz stihove i glazbu jednog od najpopularnijih i najutjecajnijih bendova 20. stoljeća, koje će izvesti The Doors Tribute Band s početkom u 21 sat. Prije toga, u 18 sati posjetitelje će na razdoblje u kojem su Morrison i kolege vladali rockerskom scenom podsjetiti DJ Super Saiyan i „60s&70s Rock Night“.

Žensku snagu rocka nešto dalje, na Slatini, predstavit će The Blondes od 20 sati, u hotelu Ambasador zasvirat će By the Way Band, u Ostariji da Ugo Goran Tomić trio, u hotelu 4 opatijska cvijeta Passion Play, a Dominik Heštera nastupit će u hotelu Astoria.

Nešto mirniji početak tjedna, uz uživanje u vokalnim i instrumentalnim bravurama, pružit će u ponedjeljak Klapa Baladur i Vedran Ružić Quartet. U sklopu programa „Opatijski vremeplov“, zbivanja će krenuti već u 9 sati kostimiranom vođenom turom sa startom ispod hotela Milenij, u kojoj će ulogu vodiča preuzeti jedna od šest poznatih persona iz bogate povijesti grada. Glazbenu večer ispred Šporera će u 18 sati otvoriti DJ Alex Ivanov, vokalisti će s repertoarom klasičnih klapskih pjesama početi u 20 sati, a „mačak z Voloskega“ od 21 sat usmjerit će opatijsku retro-priču u jazz vode.

Program će se i te večeri odvijati na Slatini gdje će od 20 sati najvažnije trenutke novog vala predstaviti grupa Obrazovni program, ali i opatijskim hotelima. Izvrsni provod ljubiteljima rocka u hotelu Ambasador pružit će The Blondes u akustičnoj varijanti, u Ostariji da Ugo veliku američku pjesmaricu predstavit će Katarina Jurić, a u hotelu Kvarner jazz standarde izvest će Mystic Rose Ensamble.

Opatijski „party stoljeća“ na rasporedu je u subotu, 29. lipnja, kada će ponovo pretvoriti čitav grad u vremeplov čiji će ključni dijelovi biti lokali, trgovine i restorani ponudom i uređenjem prilagođeni svingerskim dvadesetima, rockerskim pedesetima i šezdesetima ili ludim sedamdesetima, stotine plesača i oldtimera na ulicama i vrhunski glazbeni program koji će okupiti brojne bendove!

error: Content is protected !!