[VIDEO] Revizor – Music meets nature, soundtrack za boravak u prirodi

Kao profesionalni glazbenik i zaljubljenik u prirodu te veliki outdoor entuzijast Vedran Križan na ovome projektu objedinjuje svoje dvije najveće strasti – glazbu i prirodu.

Rijeka – Autor, izvođač i producent Vedran Križan, klavijaturist Fiumensa, pratećeg sastava Nene Belana sa impresivnom tridesetogodišnjom glazbenom karijerom kroz koju je surađivao sa cijelim nizom etabliranih domaćih izvođača (Denis & Denis, Laufer, Urban&4, Let3, Johnatan, En face, Boris Štok, Vava, Manofon, Belfast food, Grad, ENI, Kojoti, Pips chips & videoclips, Kensington Lima, Beatles Revival Orchestra itd.), predstavlja projekt naziva Revizor.

Kao profesionalni glazbenik i zaljubljenik u prirodu te veliki outdoor entuzijast Vedran Križan na ovome projektu objedinjuje svoje dvije najveće strasti – glazbu i prirodu. In-spiriran prirodom i sa outdoor aktivnostima u mislima u svom riječkom glazbenom ateljeu producira, kako sam kaže soundtrack za sve vrste rekreacije i meditacije ili samo ples, koji izvodi kao live-act, te na taj način, nada se, propagira svijest o važnosti boravka u prirodi i njenom očuvanju.

Pod utjecajem različitih vrsta i podvrsta elektronske glazbe od šezdesetih godina prošlog stoljeća pa do danas i u suradnji sa vrhunskim glazbenicima različitih stilova Vedran Križan stvara The View – prvi u nizu glazbenih komada za Revizor – projekt ambientalne elektronike u kojem se sureću glazba i priroda.

The View ispred Vas je odsviran uživo i snimljen 08. lipnja u Parku prirode Učka, preciz-nije – na vrhu Učke, Kuli na Vojaku sa senzacionalnim pogledom na Kvarnerski zaljev i otoke Sjevernog Jadrana sa jedne, te magičnu Istru sa druge strane.

Glazbenici čije semplove možete čuti kao sastavni dio kompozicije The View su:
Zoran Majstorović na oudu te gudačice Orkestra HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke: Dajana Marelja Pašalić na violini i Iva Štefančić na violi.

Redateljica videa je Kristina Barišić.

Veliko hvala Ministarstvu kulture Republike Hrvatske i Parku prirode Učka koji su pomogli u realizaciji ovoga projekta.

error: Content is protected !!