[VIDEO] Riccardo Staraj: Napravili smo u četiri godine jako puno, a energija koju smo uložili traži svoj nastavak

Prvi dio tiskovne konferencije bio je posvećen rezimeu dosadašnjeg rada, dok je nastavak donio predstavljanje dijelova programa te pojedinačno predstavljanje članova liste. A što su sve poručili provjerite u priloženom videu…

Mošćenička Draga – Aktualni načelnik Rikardo Staraj najavio je prošle subote kandidaturu za drugi mandat te predstavio članove nezavisne liste koju podržava PGS i SDP. Njegovu listu kako je istaknuo čine nezavisni članovi, Luciana Sterle, Iva Galović, Lorena Stroligo, Barbara Bučić, Marko Mogorović i Andrea Dešković te Robert Dundara (SDP) i Nedjeljko Dražul (PGS), koji su svojim dosadašnjim radom u zajednici pokazali i dokazali što znači raditi za opće dobro i samu zajednicu. Prvi dio tiskovne konferencije bio je posvećen rezimeu dosadašnjeg rada, dok je nastavak donio predstavljanje dijelova programa te pojedinačno predstavljanje članova liste.

– Golf projekt i proširenje groblja u Brseču kapitalne su investicije koje namjeravamo provesti u narednom mandatu. Treba napomenuti da će se sredstva namijenjena za Brseč iz riječke aglomeracije koristiti za opremanje rodne kuće Eugena Kumičića kroz multimediju i digitalnu građu, te tematsko igralište u blizini Brseča, a izgradnja lukobrana u lučkom području Brseča također je jedan od ciljeva. Druga faza luke i izgradnja lukobrana u planu nam je za Mošćeničku Dragu. Pristupit ćemo idejnom i glavnom projektu kao i građevinskoj dozvoli kako bi mogli pristupiti EU fondovima, ministarstvima i županiji za financiranje. Lukobrani će nam zatvoriti postojeći mandrać i novi mul koji smo napravili u ovom mandatu. Također to je važno za nautički turizam i podizanje kvalitete ukupne turističke slike općine. Također, u planu je obnova postojeće škole ili nove u sv. Petru te izgradnja ceste Sv. Ivan za koju se čeka građevinska dozvola. Prva faza radova trebala bi krenuti ujesen, a izgradnja ove ceste razviti će turističku zonu Sv. Ivan i omogućiti stanovnicima i turističkim dionicima pristup do plaže. Kroz projekt Liburnijska aglomeracija u planu je vodovod u visokoj zoni M. Drage te kanalizacija Sv. Ivan – M. Draga kao i kanalizacija Sv. Petar (istočna strana). U Kraju nastavljamo s projektom lučice, a u Mošćenicama s povećanjem parkirnog prostora, uređenjem etnografske zbirke i izgradnjom tematskog igrališta i parcijalno uređenje staroga grada s posebnim akcentom na sakralnu baštinu, uređenje Dopolavora za komercijalnu i galerijsku namjenu te konačna realizacija javnog toaleta, najavio je Staraj te poručio da je jedan od glavnih prioriteta demografija, odnosno program za mlade obitelji da dođu do svoje prve nekretnine.

– Za kraj bi se zahvalio zamjenici, svim vijećnicima i općinskoj upravi na pomoći i podršci, kao i komisijama i udrugama unutar općine s kojima sam intenzivno i kvalitetno surađivao. Napravili smo u četiri godine jako puno, a energija koju smo uložili traži svoj nastavak, hvala svima, rezimirao je Staraj.

error: Content is protected !!