VIDEO: Riječani poraženi u Maksimiru

Arhiva

Arhiva

Konačni ishod mogao je biti i drugačiji da je Rijeka realizirala dvije odlične prilike u prvom poluvremenu. Najprije je Eduardo sjajno obranio udarac Leovca na povratnu loptu Sharbinija, a zatim je Kramarić nakon što je već zaobišao Dinamovog vratara pucao preko gola. Da je Rijeka tu zabila… Video priloge s izjavama Matjaža Keka i Ivana Močinića pogledajte u nastavku…

Zagreb – ogometaši Rijeke poraženi su od Dinama, rezultatom 3:0, u 18. kolu MAXtv Prve lige. Nakon dvije velike prilike u prvom poluvremenu (Leovac, Kramarić), Riječani su kažnjeni istekom prvog dijela kada je Ademi iskoristio neopreznost obrane Rijeke, ubacio se iz drugog plana i pogodio iza Vargića.

U nastavku je Rijeka ponovo nekoliko puta zaprijetila, preko Kramarića, Tomečaka i Ivančića imala prilike za vratiti se u utakmicu, ali nakon što je Dinamo pogotkom Henriqueza otišao na 2:0, rasplinule su se nade Rijeke o bodovima na Maksimiru. Konačnih 3:0 postavio je Duje Čop u 85. minuti.

Trener Rijeke Matjaž Kek nije bio zadovoljan ishodom derbija u Maksimiru. Sasvim očekivano budući da je Rijeka prekratko bila na potrebnoj razini da bi uzela bod(ove). Ipak, konačni ishod mogao je biti i drugačiji da je Rijeka realizirala dvije odlične prilike u prvom poluvremenu. Najprije je Eduardo sjajno obranio udarac Leovca na povratnu loptu Sharbinija, a zatim je Kramarić nakon što je već zaobišao Dinamovog vratara pucao preko gola. Da je Rijeka tu zabila…

– Čestitam Dinamu na zasluženoj pobjedi u utakmici u kojoj je bio velik ulog. Kada naivno ispadaš u obrani, radiš greške i prema naprijed ne uzmeš što ti se ponudi rezultat je takav kakav je. U nekom trenucima nismo bili odgovorni, nedostajalo je agresije i Dinamo je pobijedio. Neki igrači malo previše misle na sebe, na svoje probleme i u nekom trenutku kada dobijemo pogodak igra nam se raspadne i nedostaje nam netko u sredini tko bi sve to podignuo – rekao je Matjaž Kek.

Ivan Močinić posebno emotivno proživljava sve dobre i loše trenutke u dresu Rijeke. Iznimka nije bio ni ogled na Maksimiru u kojem je Rijeka poražena 3:0 u utakmici koja je mogla imati i drugačiji tijek.

– Možda rezultat je malo previsok ali pobjeda Dinama je zaslužena. Bili su agresivniji, zasluženo pobijedili… Mi nismo igrali kako smo se dogovorili. Prvo poluvrijeme još je bilo OK, ali ”black-out“ u drugom poluvremenu koštao nas je dosta toga. Imali smo dvije prilike na početku ali ne živi se od toga. Svih 90 minuta treba biti na razini, odgovoriti agresivnošću a mi to danas nismo… Sigurno ćemo žaliti za ovim bodovima, ja prvi, ali u četvrtak nas očekuje nova utakmica – rekao je Ivan Močinić.

N. C. / HNK Rijeka / PodUčkun.net

error: Content is protected !!