VIDEO Rijeka : Real Madrid – Na današnji se dan prisjećamo jedne od najvećih pobjeda u povijesti Rijeke

Rijeka je na današnji dan prije 35 godina nadigrala jedan od najvećih svjetskih klubova, u kojem su tada igrali neke od klupski legendi poput Emilija Butraguena, Ulija Stielikea, José Antonija Camacha, Manola Sanchisa i mnogih drugih.

Rijeka – Večer 24. listopada 1984. ostat će zauvijek zlatnim slovima upisana u povijesti Rijeke, ali i hrvatskog nogometa. Prije točno 35 godina pod stijenama Kantride pao je veliki Real Madrid (3:1), najtrofejniji klub na svijetu u okviru 1/16 finala Kupa UEFA.

Večer koju će, svatko koji je imao sreće biti pod stijenama Kantride, pamtiti zauvijek.

Rijeka je nadigrala jedan od najvećih svjetskih klubova, u kojem su tada igrali neke od klupski legendi poput Emilija Butraguena, Ulija Stielikea, José Antonija Camacha, Manola Sanchisa i mnogih drugih.

Da će to biti posebna večer za Rijeku nagovijestio je Adriano Fegic prekrasnim pogotkom u 30. minuti. Deset minuta kasnije današnji sportski direktor »Rijeke« Srećko Juričić, uputio je s otprilike sredine igrališta svijeću prema gostujućem kaznenom prostoru.

Adriano Fegic je dočekao loptu glavom i prebacio je otprilike na mjesto s kojega se izvodi najstroža kazna. Usamljeni Danko Matrljan zagradio se ispred legendarnog njemačkog stopera Urlicha Stielikea, primio loptu prsima, a onda iz okreta poslao loptu u gornji lijevi kut španjolskog vratara Miguela Angela.

– Teško je opisati radost gledalaca ovdje na stadionu, koji ne sjede već su na nogama. Pozdravljaju svoju Rijeku koja igra sjajno i pošteno se odupire uglednom klubu kao što je Real, bile su riječi u prijenosu pokojnog Borisa Mutića, legende HRT-a, koji je prenosio utakmicu.

Real je na kraju uspio smanjiti (1:3), a uzvratu je kraljevski klub slavio 3:0 i prošao dalje u utakmici u kojoj su isključena čak tri nogometaša Rijeke! Rijeka nije prošla dalje, ali večer na Kantridi 24. listopada 1984. ostala je zauvijek upisana zlatnim slovima u klupsku povijest.

Za Rijeku su te legendarne večeri igrali: Mauro Ravnich, Nebojša Malbaša, Boris Tičić, Srećko Juričić, Miloš Hrstić, Borče Sredojević, Nenad Gračan, Adriano Fegic, Dragan Stevanović, Danko Matrljan, Damir Desnica, a u igru su još ušli Davor Radmanović i Nikica Milenković.