[VIDEO] Robert Kurelić i Neva Slani o problemu zatvorenih prilaza hotelskim plažama: Čija je tu odgovornost?

Javnost nema otvoren i jasan pristup plaži bez obzira što hotelska uprava i Županija tvrde suprotno, rekao je Robert Kurelić.

Opatija – Robert Kurelić, županijski vijećnik Akcije mladih i Neva Slani, predsjednica gradskog vijeća Grada Opatije sazvali su jučer tiskovnu konferenciju kako bi i tim putem ukazali na problem zatvorenih prilaza hotelskim plažama.

– Sazvali smo ovu tiskovnu zbog velikog problema koji javnost i građani imaju sa plažama. Svi smo čuli za nedavnu aferu oko koncesije na plaži hotela Hilton, gdje je Ministarstvo zauzelo stav da plaža mora biti otvorena, hotel je zauzeo stav da ne mora, i sada se čeka da ministar Butković pokrene nekakvu akciju. Nikakva akcija nije pokrenuta. Sastali su se pred dva tjedna u Opatiji svi skupa, bili su tu i premijer i ministar zajedno sa direktorom hotela, ali nisam čuo da su naložili da otvori pristup. Istu stvar imamo u Opatiji sve ove godine, kazao je Kurelić, dodajući kako je ovdje konkretno riječ o plaži hotela Royal.

-Otvorena koncesija, dostupna svima, a zapravo nije. Ovi portuni koji se nalaze na ulazima na kupalište, koji su danas igrom slučaja otvoreni, su praktički svaki dan zaključani. Dakle, javnost nema otvoren i jasan pristup plaži bez obzira što hotelska uprava i Županija tvrde suprotno, rekao je Robert Kurelić.

Kurelić je istaknuo kako je poslao i prigovor na ovu konkretnu situaciju. -Na teren je izašlo Povjerenstvo čije sam izvješće dobio prije tri dana. Oni su, dakle, bili na ovoj plaži i kažu kako su svi prolazi uredno otvoreni i otključani, a jučer je moj kolega ovdje bio i snimio je situaciju i portuni za ulazak na plažu su bili ponovno zaključani, kazao je županijski vijećnik.

Krajem srpnja upravo u hotelu Royal održala se Županijska skupština pa su neki članovi Skupštine imali priliku svjedočiti da su portuni zaključani. No, ni nakon toga problem nije riješen. -Netko je ovdje kriv, imamo gospodina Zlatka Marunića iz Odjela za pomorstvo, pročelnicu odjela Nadu Milošević i župana Komadinu – to je linija zapovijedanja. Netko u tom lancu je ili zlonamjeran ili nemaran. Čija je tu odgovornost, pita se Kurelić.

Neva Slani nadovezala se s tvrdnjom da Koncesionari ne poštuju ni druge uvjete pod kojima im je izdana koncesija.

– Trideset posto plaže bi moralo ostati slobodno za takozvane šugamane, ali svugdje je slična situacija – ležaljke su raspoređene tako da, samo ako ne držite do sebe, bi “gurnuli” taj šugaman između ležaljki. One su postavljene tako da se vi osjećate nelagodno, ako želite staviti šugaman. U praksi je to stavljanje građana u položaj građana drugog reda, kazala je Slani.

Više provjerite u video-prilogu u nastavku…

 

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net