VIDEO: Salty Tails ove nedjelje na Crekvini promovira svoj prvijenac Cha’s posla @ Kastav

Salty tails

Salty tails

U nastavku pogledajte video-prilog sa snimanja albuma Cha’s posla grupe Salty Tails i pripremite se za nedjeljno glazbeno ”guštanje”…

Kastav – Instrumentalni jazz sastav ”Salty Tails”, koji je nedavno objavio prvi album nazvan ”Cha’s posla” za izdavačku kuću Croatia Records, svoj će prvijanac publici predstaviti na promociji ove nedjelje 26. lipnja u 21 sat u predivnom ambijentu Trga Crekvina u Kastvu, a u slučaju lošeg vremena koncert će se preseliti pod gradsku ložu. Osim koncerta, predviđena je i izložba radova Mislava Lešića, mladog likovnog umjetnika zaslužnog za originalni dizajn omota albuma ”Cha’s posla”.

salty_tails_band_plakat_kastav_01

Salty Tails je sastav kojeg su 2011. godine oformili bivši članovi sastava ”Tvrdokorne mrlje”, Franjo Črnjarić (saksofoni), Leo Škec (električna gitara) i Edi Lazarić (bubnjevi) s novim članom, Dorianom Cuculićem na klavijaturama. Ubrzo se sastavu pridružio i Vedran Jurdana na bas gitari, a 2014. Sandro Legan preuzima mjesto bubnjara. Od tada do danas sastav u nepromijenjenoj formaciji aktivno radi i nastupa, a naglasak je stavljen upravo na autorske skladbe. Izričaj koji njeguju je moderni jazz s primjesama rocka, funka, reggaea, latina i etna. Kombinirajući minimalizam i kompleksnost, liričnost i psihodeliju, tradicionalno i moderno, glazba Salty Tailsa zvuči iskreno, svježe i zaigrano. Na njihovom se repertoaru, osim autorskih skladbi, mogu naći i skladbe velikana suvremenog jazza poput Johna Scofielda, Joshue Redmana, Mikea Sterna, Charlie Huntera, Pata Methenya, ali i domaćih autora poput Elvisa Stanića, Elvisa Penave i Vasila Hadžimanova. Publika je na nastupima Salty Tailsa uvijek oduševljena načinom na koji petorica mladih glazbenika komuniciraju među sobom i prenose pozitivnu energiju na slušatelja. Među njihovim najvažnijim nastupima valja istaknuti Valamar Jazz Festival (Poreč), Liburnia Jazz (Opatija), Jazz Time (Rijeka), MareziJazz (Marezige, Slovenija) i Labin Jazz Festival.

Album ”Cha’s posla” je snimljen početkom siječnja ove godine u ”Highway studiju” Zvjezdana Ružića koji je, osim za snimanje, zaslužan za mastering i produkciju. Samo snimanje trajalo je svega tri dana jer je čitav sastav snimao zajedno bez dodatnih nasnimavanja. Skladbe potpisuju Leo Škec i Franjo Črnjarić, a aranžmani su nastali suradnjom svih članova sastava. Album se može kupiti u prodavaonicama CD-a ili putem internet prodaje (iTunes, Amazon, Deezer i drugi servisi).

U nastavku pogledajte video-prilog sa snimanja albuma grupe Salty Tails i pripremite se za nedjeljno glazbeno ”guštanje”…

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!