VIDEO: Sarah & The Romans predstavljaju nastupni album First Date @ Rijeka

Sarah & The Romans

Prvi hrvatski band koji njeguje bluegrass izričaj Sarah & the Romans objavio je svoj nastupni album First Date za njemačku diskografsku kuću AGR Television Records. Njihova inačica bluegrassa obogaćena je elementima srednjeeuropskog folka…

Rijeka – Nakon uspješnog predstavljanja albuma ”First Date“ u Zagrebu, grupa Sarah & The Romans premijerno će izvesti pjesme s albuma i riječkoj publici. Koncertna promocija albuma održat će se 17. veljače, na brodu Marina u 21 sat, a koncert će uveličati i gosti – legendarni Bruno Petrali, Artemija Stanić i DJ Rabbit.

Popularni pjevač 50-tih, Bruno Petrali, kojeg se Riječani i danas sjećaju s plesnih terasa Rijeke i Opatije gdje su upoznali svoje prve ljubavi. Bruno Petrali je prošle godine sa grupom Sarah & The Romans izdao single „Una Sola Volta Ci Si Ama“ koja je imala veliki uspjeh na radio stanicama, a u pripremi je i izdanje sljedeća dva singla s grupom Sarah & The Romans – „Bambina“ Nene Belana i „Sve moje jeseni su tužne“ Žarka Petrovića, obje obrađene na talijanskom jeziku.

Artemija Stanić, pjevačica koja je surađivala s velikanima hrvatske glazbene scene kao što su Oliver Dragojević, Matija Dedić, Vlatko Stefanovski… a na albumu „First Date“ grupe Sarah & The Romans otpjevala je pjesmu „In My Baby’s Arms“ koja je već 10. tjedana na top listi Radio Rijeke u samom vrhu.
Publiku će prije i poslije koncerta uz vrhunsku glazbu rasplesati poznati DJ Rabbit sa svojim country-bluegrass, oldies but goodies repertoarom, a ulaz na koncert je besplatan.

Album realiziran u CD formatu, digitalnom downloadu i putem stream servisa sadrži 11 skladbi. Pjesme su otpjevane na engleskom jeziku, a album je dosad zastupljen s četiri singla, Smoke In The Wind, Sometimes, Tanac i Farewell. Prvi singl Smoke In The Wind objavljen je 2015. godine, a u lipnju 2016. odabran je kao bluegrass pjesma mjeseca koju dodjeljuje ugledna američka glazbena organizacija Akademia Music Awards. Zanimljivo je kako je ovaj singl izvorno objavljen na 7-inčnom singlu. 

Članovi banda iskusni su glazbenici koji su dosad svoje umijeće iskušali u mnogobrojnim bandovima i surađujući s istaknutim izvođačima: Boris Luković – dobro (Alter Ego, The Stuff…), Domagoj Zubović – kontrabas (Tri 4 Sad, The River Sharks), Roman Tomašković – mandolina (The River Sharks), Goran Troha – banjo (Idejni nemiri, Spahija i Ultraglupaši…), Antun Stašić – violina (Zapadni kolodvor, Jacques Houdek, Vlado Kreslin…), Ivica Dujić – usna harmonika (En Face), Zoran Petrović – gitara (Molto Cortese) i Suzan Vidović – doboš. Glavna vokalistica po kojoj je band i naslovljen je Sara Blažić, a postavu zaokružuje Nikolina Akmadža kao drugi vokal. Posrijedi su mlade, talentirane i školovane pjevačice koje su dosad nastupale u raznim cover bandovima. Materijal za album snimljen je u studijima Just Sound i Mr Lucky u Rijeci a miks i mastering napravili su Janez Križaj u Ljubljani, Mladen Srića u Rijeci i Eduardo Reynoso Jr. u L.A.(California). Na snimkama su gostovali i Artemija Stanić, Anja Hrastovšek i Jasna Žitnik, RiverBlue, Ivana Marić, Dušan Pjer Ladavac (Paraf, Grad), duo Aritmija, Mladen Srića (Crooks & Straights) te mnogi drugi.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!