VIDEO: Sastanak na ''vrhu''

Ivo Dujmić i Sandi Kršanac

Ivo Dujmić i Sandi Kršanac

Veprinac – U jučerašnjem điru po Veprincu svjedočili smo neobičnom skupu. Naime, na Veprinačkom vidikovcu – Brituhu, smještenom ispred crkve Sv. Marka održan je sastanak predstavnika Mjesnog odbora Veprinac, Grada Opatije, predstavnika veprinačke crkve i Konzervatorskog odjela u Rijeci.
U kratkom razgovoru sa Sandijem Kršancom – gradskim vijećnikom i članom Mjesnog odbora Veprinac doznali smo da je sastanak održan radi usaglašavanja pojedinih detalja oko samog uređenja Brituha. Kako ”dogovor kuću gradi”, nadamo se da će se sve strane usuglasiti oko pojedinih primjedbi na projekt (okretište za aute, rampa na prilaznoj cestici…)
brituh
– Najljepši pogled na Kvarner i Opatiju izgleda zapušteno i krajnje je vrijeme da se krene s ovim projektom. U ovogodišnjem proračunu predviđeno je 300.000 kuna za ovaj projekt, i nadam se da će se krenuti s projektom čim se usuglase svi detalji oko preuređenja.
Kako bi Brituh trebao izgledati, pogledajte u video prezentaciji autorice projekta uređenja vidikovca kojega je izradila buduća arhitektica Petra Klanjac, članica Udruge mladih i građana Leprinac.
Video prezentacija projekta uređenja vidikovca na Veprincu

Nikola Cvjetović

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net