VIDEO: Saznajte kako zvuči pjesma Vilo moja na maorskom @ Opatija

tarara_ljetna_pozornica_opatija_1

U četvrtak na Ljetnoj pozornici gostuju Folklorni ansambl ”Kralj Tomislav” iz Novog Zelanda te klapa Samoana sa Samoanskih otoka, uz goste Jacquesa Houdeka, Miroslava Škoru i Đanija Stipaničeva, što će stvoriti jednu zanimljivu i jedinstvenu kombinaciju ”etno-world music” glazbe.

Opatija – Kako zvuči ultimativni klapski ”hit” – pjesma ”Vilo moja” na maorskom u izvedbi ”izvornih govornika”, imat će prilike saznati svi oni koji se nađu u publici glazbeno-scenskog spektakla ”Tarara” koji će se održati prekosutra, u četvrtak, 4. srpnja s početkom u 21.30 sati na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

U programu će se predstaviti članovi folklornog ansambla ”Kralj Tomislav” s Novog Zelanda i vokalna skupina ”Samoana” sa Samoanskih otoka uz posebne goste Jacquesa Houdeka, Miroslava Škore i Đanija Stipaničeva koji će tako ”sljubiti” svoje glasove sa zaljubljenicima u tradicionalnu hrvatsku domaću ”pismu” koju su čuli od emigriranih Hrvata.

Folklorni ansambl ”Kralj Tomislav” djeluje u sklopu Hrvatskog kulturnog društva Novi Zeland, a uključuje tamburaški orkestar, pjevački zbor, žensku vokalnu skupinu te tri folklorne skupine, a broji stotinjak članova. Važno je napomenuti da su članovi ansambla Hrvati, ali i Englezi, Nizozemci, Maori i Samoanci, no svi slave hrvatsku kulturnu baštinu na jedan posebno atraktivan način kojeg, tijekom godine, predstave i do stotinjak puta kroz svoj respektabilni repertoar putem atraktivnih nastupa.

Ono što je još znakovito za ansambl jest i suradnja sa maorskom skupinom ”Nga Tumanako” iz Wellingtona, posebnom atrakcijom koja niže brojne uspjehe na natjecanjima. Ove godine skupina nastupa u velikom finalu natjecanja ”Kapa-Haka” grupa, a za završni nastup odabrali su hrvatsku skladbu ”Vilo moja” koju su preveli na maorski jezik.
Folklorni ansambl ”Kralj Tomislav” odlično surađuje i sa klapom ”Samoana”, vokalnom skupinom s jednog od pacifičkih otoka, a koja je zaljubljena u hrvatsku klapsku pjesmu i na svom repertoaru ima petnaestak dalmatinskih klapskih pjesama.

Ulaznice po cijeni od 80 kuna mogu se kupiti na prodajnim mjestima Festivala Opatija (Zert bb i Maršala Tita 101, Opatija), u Dallas Music Shopu (Splitska 2a, Rijeka) i na www.kulturaplus.com.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!