VIDEO: SDP Matulji – Pozivamo kolege vijećnike da prestanemo s političkim netrpeljivostima i da počnemo raditi na realizaciji programa

vedran kinkela, dean frlan i slobodan juračić

Prema riječima Vedrana Kinkele doneseni proračun bio je u suprotnosti sa Zakonom o proračunu te je izravno kršio nekoliko temeljnih načela njegove izrade. Što su još poručili predstavnici matuljskog SDP-a pogledajte u priloženom video isječku u nastavku teksta…

Matulji – Staro političko pravilo je ‘neistinama i kvazi argumentima izvučenim iz cjeline, političkog protivnika prikazati u što negativnijem svijetlu prešućujući sve pozitivno’. Tome smo svjedočili i kod donošenja Proračuna Općine Matulji krajem prošle godine. Iako je tek jučer ‘zatulil Antonjski rog’ neformalna koalicija koju čine Akcija mladih, NLŽG, HDZ, Unija Kvarnera i Živi zid, tj. većina u OV pokušala je prekrajanjem Proračuna sa 72 ‘amandmana’ zaustaviti sve projekte koje smo planirali i pokrenuli tumačeći da je općina Matulji – općina bez vizije budućnosti, istaknuo je jučer Slobodan Juračić, predsjednik SDP-a Matulji, u uvodu tiskovne konferencije te istaknuo da su tako ‘unaprijed pokrenuli maškarani cirkus u Matuljima pod motom ‘pod maskom budi što želiš i radi što hoćeš’.

– Neformalna koalicija predvođena Akcijom mladih i predsjednikom OV-a je ‘silom 9 ruku’ izglasala prekrojeni Proračun oglušivši se na višestruka upozorenja o nezakonitostima u postupku donošenja od strane Načelnika i nas vijećnika SDP-a. U tim prijedlozima projekt Miklavija je u potpunosti zaustavljen, Dječjem vrtiću su sredstva smanjena 6,33%, gospodarstvu 17,22%, ukinuta je ‘Mića zvončarska smotra’ i znatno smanjena sredstva za ‘Zvončarsku smotru’, za komunalnu infrastrukturu 3,55%, a interesantno pozicija Općinskog vijeća (amandman HDZ-a o povećanju reprezentacije OV na račun plaća u knjižnici) povećana je za 5,36%. Isto tako začuđuje i činjenica da su prvotnim prijedlogom amandmana ukinuta i sredstva za financiranje već tradicionalne zvončarske smotre, pa čak i sredstva za smotru „mićih“ zvončara“. Toliko smo se ponosili što je naša dugogodišnja tradicija zvončara prepoznata i od nekih svjetskih asocijacija te su od strane USESCO-a uvršteni u popis nematerijalne kulturne baštine, a na koncu i sam naš općinski grb nosi te simbole, dodao je Dean Frlan, Juračićev kolega iz vijeća te potpredsjednik matuljske organizacije SDP-a.

Prema riječima Vedrana Kinkele doneseni proračun bio je u suprotnosti sa Zakonom o proračunu te je izravno kršio nekoliko temeljnih načela njegove izrade.

Osim što su izglasali proračun koji je bio “u minusu”, ti vijećnici su njime predvidjeli i neopravdano trošenje određenih strogo namjenskih sredstava. Posljedica donošenja takvog nezakonitog akta bili bi novi izvanredni izbori u Općini Matulji. Drugi po redu u posljednje dvije godine, a čime bi Općina Matulji postala jedinstveni takav negativan primjer u cijeloj Republici Hrvatskoj – “Općina slučaj”. To naravno ne bi donijelo ništa pozitivnoga već bi samo značilo nove troškove i novi period stagnacije za samu Općinu, kao i za njezine stanovnike, dodao je Kinkela.

– Na kraju naglašavamo da smo mi izabrani vijećnici u Općini Matulji tu da bismo svojim znanjem i radom doprinijeli razvoju naše općine u kojoj živimo na dobrobit svih građana te pozivamo i kolege vijećnike da prestanemo s političkim i osobnim netrpeljivostima te da počnemo raditi ono što smo svi obećavali u predizbornim kampanjama neovisno da li smo u poziciji ili opoziciji, istaknuli su predstavnici matuljskog SDP-a na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji.

Što su još poručili predstavnici matuljskog SDP-a pogledajte u priloženom video isječku u nastavku teksta…

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!