VIDEO: Slavni gitarist Larry Carlton stiže na LJF @ Opatija


Objavljen je glavni dio programa ovogodišnjeg Liburnia Jazz Festivala koji će se održati u prvom vikendu srprnja, a sve izvođače možete pogledati na njihovim službenim stranicama.
Opatija – Larry Carlton prvi je poznati headliner ovogodišnjeg Liburnia Jazz Festivala, u sklopu kojeg će se od 6. do 8. Srpnja održati čak šesnaest koncerata na osam pozornica, a čitavo vrijeme jazz glazba bit će dostupna i na pučini zahvaljujući ”plovećoj pozornici” – jazz boatu.
– Kao Opatijki strašno mi je važan taj prvi vikend u srpnju, jer znam da ću tada ujutro ići na tržnicu uz zvuke jazza, poslijepodne odlaziti na kupanje uz jazz glazbu, a navečer se spremati za izlazak na jazz koncert, kazala je ravnateljica Festivala Opatija Rajna Miloš na jučerašnjoj najavnoj konferenciji za novinare.
Carlton je tijekom karijere zaslužio četiri nagrade Grammy, a prije no što se potpuno posvetio solo karijeri, Carlton je kao studijski glazbenik radio s Sammy Davisom Jr., Herb Alpertom, Quincy Jonesom, Paul Ankom, Michael Jacksonom, John Lennonom, Dolly Parton,…a u vlastitom studiju Room 335 producira projekte za Barbru Streisand i Joan Baez. Carlton sklada, snima i producira preko stotinu zlatnih albuma, a radi i filmsku glazbu (”Against All Odds”) i televizijske teme za svjetske hit seriju ”Hill Street Blues” (za koju s Mike Postom osvaja i Grammy) i Who’s The Boss. Između ’78 and ’84, Carlton je objavio šest solo albuma: Mr. 335: Live In Japan, Friends, Eight Times Up, Sleep Walk, Strikes Twice, Larry Carlton. Posljednji je izdan nakon njegove suradnje s rock supergrupom Steely Dan i tada je Larryjevo pojavljivanje na njihovom albumu Roling Stone magazin prozvao jednim od tri najbolje rock izvedbe ikada. Od ’94 do ’97 Carlton je surađivao i odlazio na turneje s Totom, Steveom Lukatherom, Stanley Clarcom, Lee Ritenourom, a kasnije zauzima i njegovo mjesto u skupini u Fourplay.
– Radi se o najvećoj legendi svjetske ”smooth jazz” scene, kultnom američkom gitaristu i skladatelju koji je među prvima u svijetu jazza osvojio najširu publiku i stvorio termin ”easy listening jazz”, kakav svi vole i u njemu mogu opušteno uživati, kazao je Elvis Stanić o slavnom gostu Liburnia Jazz Festivala.

Umjetnički voditelj festivala Stanić kazao je kako će udruga Liburnia Jazz sudjelovati na najvećem europskom sajmu jazz glazbe Jazzahead! u Bremenu, Njemačka od 19. do 22. travnja kao suizlagač zajedno sa Europe Jazz Networkom. Ovom prigodom predstaviti će projekte Liburnia Jazz Festival i Jazz ExTempore najširem krugu publike.Osim predstavljanja vlastitih projekata struci i publici, u Bremenu će kroz platformu Jazz Across Europe predstaviti i Opatiju kao turističku destinaciju, koja osim vrhunske turističke ponude nudi i izuzetne kulturne sadržaje.
Svoje zadovoljstvo ovogodišnjim programom, ali i činjenicom da ova manifestacija predstavlja sve značajniju promociju Opatije u svijetu izrazio je i zamjenik opatijskog gradonačelnika, a podršku LJF-u pružili su i pokrovitelji – Tamara Sergo iz Zagrebačke banke koja već godina sufinancira ovaj festival, kao i predstavnici opatijskih hotelijera na čijim će se terasama najveći dio programa odvijati.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!