VIDEO: Spremna VIII. epizoda Barufa @ Opatija

barufe_b_sm…Damir Tomić najavio je najnovije izdanje omiljenog opatijskog festivala, koje će se održati 27. i 28. svibnja…
…Za sada su potvrđeni Exploited (UK), T.B.F., Atheist Rap, Macka B. (UK), Father i Hesus Attor kao izvođači…

Opatija – Poznat je kostur programa za 8. izdanje popularnog opatijskog rock festivala ”Barufe”, koje bi se trebalo održati 27. i 28. svibnja na Ljetnoj pozornici.
– Opatijske Barufe (osme po redu) i ove će godine ugledati svijetlo dana, u gradu koji u zadnje vrijeme u lokalnim medijima slovi kao “zapušteni” grad, grad duhova i sl., a sve zbog opće poznate činjenica izostanka noćnog života i bilo kakve kulturne ponude kroz cijelu godinu. Članovi udruge Ventil trude se organizacijom Barufa osmisliti program zanimljiv mladima i aktivirati što veći broj Opatijaca u proces izgradnje festivala, napisao je na svom facebook profilu organizator manifestacije Damir Tomić – Jabuka.
Dodao je kako je rezultat zadnjih osam godina rada jedan od najvećih i najposjećenijih hrvatskih festivala i više od 50 mladih Opatijaca uključenih u organizaciju i produkciju Barufa, ”s time da i dalje festival raste u skladu s našim mogućnostima”.
– Nažalost, Opatija je grad koja svojim građanima nudi jako malo mogućnosti za bilo kakav razvoj i sve se bazira na turističkoj ponudi i turističkoj viziji Opatije koju kreiraju uglavnom hotelijeri, gdje ovakvi i slični sadržaji za mlade dolaze u pitanje. Gradom kruže priče kako Barufama i takvim sličnim sadržajima nije mjesto u Opatiji jer takvi sadržaji privlače pijane mlade ljude koji teturaju po gradu i kvare “imidž” Opatije. Te kako je opće poznata činjenica da je Opatija grad rezerviran za turiste starije dobi te da takve manifestacije poput Barufa nikako na ulaze u okvire takvog turizma. Na vašu žalost, dragi hotelski menadžeri i turistički djelatnici, u krivu ste i mišljenja smo da su baš ovakvi programi nužno bitni da se ovaj grad opet ”oživi” i vrati taj dio populacije koja je već davno pobjegla. Ovaj grad mora živjeti, mora imati sadržaje koji zadovoljava potrebe svojih građana pa i onih mlađih, a ne samo turiste i hotelijere, kazao je Tomić.
The Exploited – Barmy Army

Poručio je kako nitko od građana ne očekuje da Opatija bude novo Zrće niti da ima takav ”turbo ludi noćni život”, ali da isto tako ne žele da ovaj grad postane potpuno zatvoren za svoje građane.
– Ipak postoji i ta druga ”struja” u gradskim institucijama koja zaista podržava Barufe i slične manifestacije jer u suprotnom Barufe se i ne bi održavale svih ovih godina. Takvim ljudima zahvalni smo i radi takvih ljudi Barufe i opstaju. No taj afirmativni stav umjesto da kroz godine raste, nekako uvijek se nalazi na početnoj točki. Ipak je Opatija grad gdje žive Opatijci tijekom cijele godine i imaju pravo da ih se čuje, vidi, da rade, da vole svoj grad. I na bilo koji način da to pokažu, zaključio je Tomić.
A predah od ”turističke politike” Opatijcima (i njihovim gostima) pružit će ”glasna glazba”, koju bi ove godine na Ljetnoj pozornici, u sklopu Barufa, trebali praviti za sada potvrđeni izvođači – Exploited (UK), T.B.F., Atheist Rap, Macka B. (UK), Father i Hesus Attor.
Počinje i natječaj za ”Raspad Sistema” natječaj bendova, a sve detalje o festivalu možete pratiti na stranicama Liburnija.net online magazina.
TBF – Data

Davor Žic / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net