VIDEO: Stiže zima, temperature u debelom minusu


Odraslima preostaje briga oko svakodnevnih poslova, dok onim najmlađima predstoji zadovoljstvo u snježnim radostima. Kao podsjetnik, donosimo video isječke, snimljene proteklih godina, a tiču se Opatije, Ičića, Učke i Voloskog, u bijelom ruhu.
Opatija, Matulji, Kastav, Mošćenička Draga, Lovran – Nakon što nas je zaobilazila gotovo puna dva mjeseca, prava zima će, prema najavama dežurnih meteorologa započeti prvog dana veljače.
Prve pahulje meteorolozi najavljuju već sutra, a do kraja tjedna snijega će biti gotovo posvuda u zemlji pa tako i na Liburniji.
– Naoblačenje će se od sjevernog i srednjeg Jadrana postupno proširiti na cijelu Hrvatsku. Djelomice sunčano i hladno, snijeg nošen burom moguć je i ponegdje na sjevernom Jadranu i u sjevernoj Dalmaciji. Puhat će slab do umjeren istočni i sjeveroistočni vjetar, na većem dijelu Jadrana umjerena i jaka bura s olujnim udarima, a na južnom umjeren i jak istočnjak i jugo. Jutarnja temperatura između -11 i -6, na sjevernom dijelu Jadrana od -3 do 2, na južnom od 1 do 5, a najviša dnevna od -6 do -1, na Jadranu od 2 na sjevernom do 10°C na južnom, stoji u obavijesti Državnog hidrometeorološkog zavoda.
Kako stvari stoje, odraslima preostaje briga oko svakodnevnih poslova, dok onim najmlađima predstoji zadovoljstvo u snježnim radostima. Kao podsjetnik, donosimo video isječke, snimljene proteklih godina, a tiču se Opatije, Ičića, Učke i Voloskog, u bijelom ruhu.
Izvor: DHMZ
Liburnija.net TV – Volosko pod snijegom

Liburnija.net TV – Bijela cesta do Učke

Snijeg u Ičićima

Opatija In White Satin

Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net