Super Palent Show – Talenti od palenti @ Volosko

palenta_sm…prva manifestacija koja će se ovog ljeta održati u Voloskom, na rasporedu je već ove subote…
…ženska klapa Volosko i konoba Valle Losca pozivaju sve ljubitelje klapske pjesme i tradicionalnih jela od i uz palentu da budu dio Super palent showa…

Volosko – U subotu, 21. svibnja Volosko će bit poprište novog showa u zajedničkoj organizaciji Ženske klape Volosko, konobe Valle Losca, cafe-bara Kon-Tiki, konobe Tramerka, uz sudjelovanje akademskog slikara Claudia Franka te Vaterpolo kluba Opatija koji ove godine slavi 30 godina svog postojanja.
Show je svojevrstan uvod u mnogobrojna ljetna zbivanja na Voloskom i cijeloj Liburniji. Inovativna i uvijek originalna – Ženska klapa Volosko, koja ove godine slavi deset godišnjicu, odlučila je, nakon već tradicionalnog Klapskog maškaranog maratona i smotre klapa Klape va Mandraće, pokrenuti još jedan po mnogo čemu poseban projekt – Super palent show, u čemu je naišla na veliku podršku i pomoć vološćanskih ugostitelja.
– Kako su mnogobrojne none svoje familije prehranile palentom, i Ženska klapa Volosko odlučila joj je odati počast organizirajući ovaj show – natjecanje u spremanju tradicionalnih jela koja se jedu s palentom kao glavnim prilogom (ili su ipak ta jela prilog tradicionalnom primorskom jelu – palenti, procjenite sami), kazala nam je Irena Radovanović iz Ženske klape Volosko.
Nakon više no uspješnog Klapskog maškaranog maratona, gdje je spoj tradicionalnog klapskog pjevanja prvi put ˝spojen˝ s velikom tradicijom našeg kraja – maškarama, na redu je novi eksperiment. Palentu i jela uz palentu kuhat će poznate klape Istre, Primorja i Dalmacije: Vokalisti salone (Split), Boškarin (Hum), Mirakul (Veprinac), Kvarner (Bakar), Trabakul (Kostrena) i domaćin – ženska klapa Volosko, a program vodi Šajeta.
– Zahvaljujemo se lovačkom društvu “Lane” iz Opatije, LD “Kobac” iz Lovrana, LD “Perun” Mošćenička Draga, mesnicama “Anđelo” Lovran te “Jelačić” Opatija, koji su nam donirali meso za tu priliku. Također, zahvaljujemo poznatim liburnijskim kuharima – Damiru Permanu (LRH), Nenadu Posavcu (Villa Kapetanović) te gosp. Tomšiću (Draga di Laurana) koji će odlučiti koja je klapa najbolji gulaš skuhala, dodala je Irena Radovanović.
Ženska klapa Volosko i konoba Valle Losca pozivaju sve ljubitelje klapske pjesme i tradicionalnih jela od i uz palentu da budu dio Super palent showa u subotu, 21. svibnja ove godine na platou ispred konobe Valle Losca na samom ulazu u Volosko, a početak programa predviđen je za 18 sati.

Liburnija.net: Ženska klapa Volosko

Liburnija.net: Ženska klapa Volosko


Nikola Cvjetović / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!