VIDEO: Svečano obilježen blagdan sv. Ane

procesija_s_ana_volosko-1…u video isječku možete pogledati obnovljenu procesiju povodom blagdana sv. Ane…
…na malom mulu blagoslovljeno je cijelo mjesto, more, ribari i mornari…

Volosko – U Voloskom je svečano proslavljen blagdan sv. Ane, nebeske zaštitnice župe i mjesta, koji se slavi 26. srpnja.
Jutarnju misu predvodio je mladomisnik iz Jurjeva velečasni Dino Rupčić, a poslijepodnevnu mladomisnik velečasni Roland Jelić iz Zadra, uz župnika Voloskog Petra Belanića koncelebrirali su svećenici Opatijskoga i Bakarskoga dekanata i svećenici iz Ukrajine.
Nakon dugo vremena vološćanska crkva bila je ispunjena mnogobrojnim vjernicima, a cijelu misu popratio je i crkveni zbor s voditeljem i orguljašem Ivanom Bošnjakom.
Nakon misnog slavlja od crkve sv. Ane prema ”malom mulu”, pjesmom ”Rajska Djevo, kraljice Hrvata”, krenula je procesija sa slikom sv. Ane, obogaćena glazbom glazbenog društva “Spinčići” te pjesmom crkvenog zbora.
Na mulu je blagoslovljeno cijelo mjesto, more, ribari i mornari te je procesija krenula prema crkvi gdje je organizirano druženje.
Osim glazbenog društva ” Spinčići”, nastupila je ženska klapa” Volosko” i Silvano Martinčić Salpa. Prijepodne u prostorijama pastoralnog centra “Blaženog Alojzija Stepinca” održana je osnivačka skupština odraslih katoličkih skauta sv. Ane u koje se uključilo dvadesetak osoba, dok je Olga Karlić postala predsjednica. Druženje ispred crkve s hranom i pićem omogućili su vološćanski ugostitelji.
procesija_s_ana_volosko-2
Liburnija.net TV – Svečano obilježavanje blagdana sv. Ane @ Volosko

Serena Calderara / Liburnija.net
Video: Liburnija.net

error: Content is protected !!