VIDEO Talijansko-glazbena radionica ‘Girotondo’ u Centru za strane jezike ‘Aranea’

Mališani su izveli nekoliko recitacija i pjesmica na talijanskom i hrvatskom jeziku uz pratnju Silvestra Pulića na klaviru.

Opatija – Talijansko-glazbena radionica „Girotondo“ ponovno je otvorila svoja vrata mališanima i to u sklopu Centra za strane jezike „Aranea“ na opatijskoj Slatini. Nakon dvadeset godina djelovanja u Glazbenoj školi „Mirković“ na Voloskom, a koja je zatvorena i prestala s radom ovog ljeta, Girotondo je ostao bez prostorija.

Na sreću roditelja, a naročito malih polaznika, radionica ipak nastavlja s radom na adresi Ulica Velog Jože 5. Novi početak obilježili su prigodnom svečanošću, na kojoj su bili predstavnici Centra za strane jezike „Aranea“, predstavnici Zajednice Talijana Opatije, studentice koje pomažu u radu s djecom Sara i Valentina te roditelji sadašnjih i bivših polaznika. Mališani su izveli nekoliko recitacija i pjesmica na talijanskom i hrvatskom jeziku uz pratnju Silvestra Pulića na klaviru.

– Igraonica nastavlja sa svojim ciljem da djeci kroz igru omogući što ranije učenje talijanskog jezika i upoznavanje s osnovama glazbe te tako obogati njihov razvoj, odrastanje i opću kulturu. Radionica je, kao i do sada, međunarodnog karaktera, pa su polaznici uz djecu iz Opatije i okolice i djeca talijanske manjine, ali i iz stranih država iz cijelog svijeta. Multikulturalna sredina omogućuje im da se uče međusobnoj toleranciji te upoznaju različite kulture i običaje već od malih nogu, istaknula je voditeljica „Girotonda“ maestra Doriana Saftić te istaknula kako ju jako veseli da petnaestak mališana  koji su do sada pohađali „Girotondo“ mogu to i nastaviti.

Vlasnica „Aranee“ Ana Gržinčić izrazila je zadovoljstvo novim sadržajima u njihovom centru.

– Naglasak rada u „Girotondu“ bit će na talijanskom jeziku, naravno uz glazbu i puno igre. Učenje stranih jezika u ranoj dobi djeluje poticajno na razvoj jezičnih i općenito komunikacijskih vještina djece. Uz „Girotondo“, u „Aranei“ nudimo učenje stranih jezika za vrtićki i školski uzrast te za odrasle, istaknula je Gržinčić te pozvala sve zainteresirane da dodatne informacije pronađu na web stranicama www.aranea-opatija.com, nazovu broj telefona 091-33-22-023 ili im se pridruže na Facebooku.