VIDEO: Tanjur pun dobrote – Škole diljem Hrvatske mogu sudjelovati u novom natječaju Udruge Žmergo @ Opatija

Natječaj je otvoren do 5. ožujka u ponoć, a prijaviti se mogu učenici osnovnih i srednjih škola u dobi od 18 do 19 godina. Na natjecanju mora sudjelovati cijeli razredni odjel ili tim od najmanje 5 učenika iste škole različitih uzrasta, a sudjelovati mogu škole sa čitavog područja Hrvatske.

Opatija – Nakon vrlo uspješnog prošlogodišnjeg video natječaja za učenike, Udruga Žmergo ponovo otvara video natječaj Tanjur pun dobrote, osmišljen s ciljem podupiranja kreativnih ideja učenika osnovnih i srednjih škola za društveno angažirane video uratke kojima odgovaraju na problematiku globalnih izazova u području hrane.

– U formi video spota u trajanju do 30 sekundi, želimo vidjeti najinovativnije ideje učenika kao njihovih prijedloga rješenja za uočene probleme na temu neovisnosti hrane, odnosno teme kao što su uzgoj hrane i vrtlarenje, hrana kao otpad ili kritička, odgovorna kupovina i potrošnja hrane, kazala je Diana Kovačić, voditeljica edukacijskih programa i projekata u Žmergu.

Natječaj je otvoren do 5. ožujka u ponoć, a prijaviti se mogu učenici osnovnih i srednjih škola u dobi od 18 do 19 godina. Na natjecanju mora sudjelovati cijeli razredni odjel ili tim od najmanje 5 učenika iste škole različitih uzrasta, a sudjelovati mogu škole sa čitavog područja Hrvatske. Pravila natječaja i prijavnica za sudjelovanje dostupni su na web stranici Udruge Žmergo, a za više informacija može se organizatore kontaktirati putem e-maila eathink.zmergo@gmail.com ili broja telefona 051/271-459.

Video-radove prijavljene na prošlogodišnji natječaj možete pogledati na YouTube kanalu Udruge Žmergo, a u nastavku pogledajte profesionalni TV spot napravljen na temelju pobjedničkog videa učenika Osnovne škole Drenje s prošlogodišnjeg natječaja kojeg je imalo prilike pogledati oko 1,8 milijuna gledatelja diljem Hrvatske.

– Video natječaj za učenike provodi se u sklopu projekta Tanjur pun dobrote, jednogodišnjeg projekta kojim se kroz niz edukativnih aktivnosti globalnog obrazovanja za učenike osnovnih i srednjih škola partnera s područja Primorsko-goranske i Istarske županije te Grada Zagreba nastoji omogućiti cjelovit, sveobuhvatan pristup okolišnim, ali i ekonomskim kao i društvenim dimenzijama problematike zagađenja eko sustava u cjelini s fokusom na kućni otpad, posebice hranu i popratnu ambalažu. Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, pojasnila je Kovačić.

D. Ž. / PodUčkun.net