VIDEO Tarik Filipović s monodramom Ćiro ovog četvrtka u 4 opatijska cvijeta

Na koji je način ličnost Ćire Blaževića inspirirala Tarika Filipovića nakon dugogodišnjeg prijateljstva vidjet ćemo kroz ovu duhovitu, ali i dirljivu monodramu.

Opatija – U četvrtak 28. ožujka u Grand hotelu 4 opatijska cvijeta nastupa jedan od najpoznatijih glumaca u regiji, Tarik Filipović u svom autorskom projektu – monodrami o životu Miroslava Ćire Blaževića pod nazivom Ćiro.

– Nogomet, kao nijedan drugi sport, izaziva buru reakcija, o njemu se polemizira, obožava ga se i napada. Stadioni, navijanja, reprezentacije, svjetska, europska prvenstva, sve to toliko obilježava svakodnevicu da se ti važni datumi gotovo mogu upisivati u kalendar kao državni praznici. Euforija je do vrhunca, stoga se tema ove monodrame nametnula sama. No, osim nogometa u širem smislu, ovdje je u središtu pažnje nešto mnogo zanimljivije. Osoba, karakter, jedna nogometna ikona, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda. Što je Ćiro Blažević predstavljao za Tarika kroz njegovo sazrijevanje, kao čovjeka i kao strastvenog nogometnog navijača? Na koji je način ličnost Ćire Blaževića inspirirala Tarika Filipovića nakon dugogodišnjeg prijateljstva vidjet ćemo kroz ovu duhovitu, ali i dirljivu monodramu. Osebujan i neponovljiv nogometni trener svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. čije rečenice citiraju dan danas, njegovo slavno ‘sine moj’ dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost, stoji u najavi.

Ulaznice za predstavu po cijeni od 100 kuna mogu se kupiti na recepciji hotela Gardenija (+385 51 295 015), a uključuju konzumaciju jednog pića te 10% popusta na ručak ili večeru u Osteriji da Ugo.

error: Content is protected !!